| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Rendszeresen bántalmazta az édesanyját – vádat emelt az ügyészség


                6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
                   Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly legalább négy alkalommal támadt az idős sértettre.

A vádirat szerint a vádlott nem sokkal a vádbeli események előtt, válását követően költözött vissza az egyik megyebeli faluban lakó édesanyjához. A férfi munkát nem vállalt, rendszeresen alkoholt fogyasztott és folyamatosan kölcsön kért a sértettől, melyek miatt köztük a viszony megromlott, állandóak voltak a veszekedések.

A vádlott 2020 augusztusában – mivel a sértett nem adott neki kérése ellenére sem kölcsön – az édesanyját a hajánál fogva a fotelből felrángatta, a falhoz húzta, majd a sértett fejét több alkalommal a falba verte. Ezt követően 2020. októberében hasonló okok miatt két alkalommal is a vádlott a fotelben ülő sértettre támadt, fojtogatta, majd fejen ütötte a vita során.

Legutóbb 2020. novemberében bántalmazta a vádlott az édesanyját, amikor is a sértett felvetette, hogy költözzön el, mire válaszul a férfi a hajánál fogva rángatni kezdte.

A sértett minden alkalommal 8 napon gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járási ügyészség a sértett vonatkozásában elrendelt távoltartás hatálya alatt álló férfit testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2021. február 3.

Dr. Kopasz Zsolt     
      főügyész
Leave a Reply 141 megnézve, 1 alkalommal mai nap |