| Mobile | RSS

Újraindul a vonatforgalom Szeged és Hódmezővásárhely között

A tram-train beruházáshoz kapcsolódóan hamarosan befejeződik a nagyvasúti pálya felújítása Szeged és Hódmezővásárhely között, ezért február 22-től ismét vonatok közlekedhetnek a két város között – tájékoztatta a MÁV Zrt. az MTI-t.

Domokos Erika, 2021. február 3.

A felújítás alatt 2018 áprilisától a két megyei jogú város állomásai között szünetelt a vonatközlekedés, és pótlóbuszok szállították az utasokat – írta a MÁV. A vonalat a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train miatt újítják fel.

Február 22-től a teljes vonalon, Szeged és Békéscsaba között M41-es dízelmozdonyok közlekednek – az utasforgalomtól függően – kettő, három kocsival, megtartva a korábban már megszokott csatlakozási rendszert Szegeden, Békéscsabán és Orosházán, és továbbra is biztosítanak átszállást Szentes felé Hódmezővásárhelyi Népkert állomáson.

Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert között 22 kilométeren fektettek le síneket, ahol a vasútüzem megkövetelte, ott második vágány is épült, ágyazat- és tereprendezési munkákat is végeztek, szabályozták a váltókat és a vágányokat. Jelenleg zajlik a biztosítóberendezés kiépítésének befejező fázisa. A szükséges hatósági eljárások befejeztével ez a pályaszakasz 100 kilométer/órás megengedett sebességre lesz alkalmas – áll a közleményben.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján található adatok szerint a nagyvasúti pálya rekonstrukciója a magyar állam finanszírozásában valósul meg, a kivitelező a Swietelsky Vasúttechnika Kft., a fejlesztés szerződéses összege mintegy 25,7 milliárd forint.

fecsego.eu/napi.hu

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |