< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Több tízmillió forintos luxusautót lízingel Szijjártó Péter feleségének a cége//La société de la femme de Péter Szijjártó loue des dizaines de millions de voitures de luxe en forints

| Mobile | RSS

Több tízmillió forintos luxusautót lízingel Szijjártó Péter feleségének a cége//La société de la femme de Péter Szijjártó loue des dizaines de millions de voitures de luxe en forints

Balogh Krisztina

BALOGH KRISZTINA

2020 februárja óta lízingel egy Porsche Cayenne típusú autót Szijjártó Péter külügyminiszter feleségének, Szijjártó-Nagy Szilviának a cége, az Interior Design Kft. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása szerint a Porsche Bank Hungaria Zrt. 16 millió forintos jelzálogot jegyeztetett be az autóra – tudta meg a 24.hu

A luxusautónak számító crossover terepjáró pontos értéke nem ismert, de a Vin-Info alvázszám-ellenőrző oldal szerint 2019-ben gyártották, így az ára 38-40 millió forint körül mozoghat. Az AutoDNA nevű ugyanilyen oldal információi szerint azonban a kocsit 2009-ben gyártották. Utóbbi azonban kevéssé valószínű, hiszen a bank 16 milliós lízingkölcsöne jelentősen több egy 11 éves használt modell áránál. 

AZ AUTÓT KILENC HÓNAPPAL A CÉG 2019-ES INDULÁSA UTÁN LÍZINGELTÉK. 

Kiderült az is, hogy az Interior Design Kft. honlapja még most sem működik. Pedig pörög a cég: indulása után alig több mint fél év alatt 229 millió forint árbevételt és bő 70 millió forintos nyereséget ért el, amit Szijjártó-Nagy Szilvia osztalékként szinte teljes egészében ki is vett.

Szijjártó Péter és családja közismerten vonzódik a luxusjárművekhez. 2020 augusztusban az Adrián fotózták le őket, Magyarország egyik leggazdagabb emberének, Szíjj Lászlónak a jachtján. Azóta is csak találgatások vannak arról, hogy a miniszter fizetett-e az útért, és ha igen, miből. A vagyonnyilatkozatából mindenesetre nem derül ki, hogy miből.

fecsego.eu/index.hu

La société de la femme de Péter Szijjártó loue des dizaines de millions de voitures de luxe en forints
9 février 2021 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour de justice de l’Union européenne, Cour / Parquet / Conseil des arrêts de Szeged, ministère de l’EE, Pictures of Life / tabloïd, Salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl .hu, Actualités de Chatter, Protection des Consommateurs, Blog du Rédacteur en Chef, Vie Publique, Comité Helsinki Hongrois, Nav, nébih, Police News, Tribunal Szeged, Maison Blanche
Krisztina Balogh
KROGZTINA BALOGH

Interior Design Ltd. loue une voiture Porsche Cayenne depuis février 2020. La société Interior Design Kft. Le 24.hu.

La valeur exacte du SUV multisegment, qui est une voiture de luxe, n’est pas connue, mais selon la page de vérification du numéro de châssis de Vin-Info, il a été fabriqué en 2019, son prix peut donc être d’environ 38 à 40 millions de forints. Cependant, selon les informations du même site appelé AutoDNA, la voiture a été fabriquée en 2009. Cependant, ce dernier est peu probable, car le crédit-bail de 16 millions de dollars de la banque est nettement supérieur au prix d’un modèle d’occasion de 11 ans.

LA VOITURE A ÉTÉ LOUÉE 9 MOIS APRÈS LE DÉMARRAGE DE LA SOCIÉTÉ EN 2019.

Il s’est également avéré que le site Web de Interior Design Kft ne fonctionne toujours pas. Cependant, la société tourne: en un peu plus de six mois après son lancement, elle a réalisé un chiffre d’affaires de 229 millions de HUF et un bénéfice de 70 millions de HUF, que Szilvia Szijjártó-Nagy a retiré presque sous forme de dividende.

Péter Szijjártó et sa famille sont notoirement attirés par les véhicules de luxe. En août 2020, ils ont été photographiés sur l’Adriatique, sur le yacht de l’un des hommes les plus riches de Hongrie, László Szjj. Depuis, il n’y a eu que des spéculations quant à savoir si le ministre a payé le voyage et, dans l’affirmative, de quoi. En tout cas, la déclaration de patrimoine ne révèle pas quoi.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |