| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Testvére bankszámláját terheltette volna meg, de lebukott – vádemelés


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                        E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Testvére bankszámláját terheltette volna meg, de lebukott – vádemelés

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2020. augusztus 14-én, hamisított bizonylattal a testvére bankszámlájáról akart készpénzt felvenni az egyik helyi bankfiókban.

A vádirat szerint a vádlott a reggeli órákban megjelent az egyik belvárosi pénzintézet fiókjában. Az eljáró ügyintézővel közölte, hogy a banknál vezetett számlájáról 70.000 Ft-ot kíván felvenni. Ennek érdekében átadta neki a testvére nevére kiállított személyi igazolványt és lakcímkártyát, illetve átnyújtott egy pénzfelvételre vonatkozó pénztárbizonylatot is, melyen testvére nevét valótlanul ő írta alá.

Az ügyintéző észlelte, hogy a számla tulajdonosának aláírása eltér a bizonylaton szereplő aláírástól, így a pénz kifizetését megtagadta. Kifizetés esetén a bankot – üzletszabályzata alapján – a számlatulajdonos felé kártalanítási kötelezettség terhelte volna.

A férfit a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség csalás vétségének kísérletével, közokirat-hamisítás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2021. február 12.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |