< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Újabb hazugságon kapták a – Megint nem teljesült az ígérete!//Ak sa úspešnosť obrany bude merať v ľudských životoch, Orbán môže rezignovať

| Mobile | RSS

Újabb hazugságon kapták a – Megint nem teljesült az ígérete!//Ak sa úspešnosť obrany bude merať v ľudských životoch, Orbán môže rezignovať

Írta G. Kovács Károly -2021-02-17   

Orbán Viktor szeret nagyokat mondani a Kossuth rádiós bejelentkezéseiben, melyek rendszerint megbuknak. 

Most épp a kínai oltóanyag kapcsán tett kijelentése dőlt meg, mivel Orbán korábban azt mondta, hogy egymillió kínai vakcinát tudna napokon belül beszerezni a kormány, ha meglennének a szükséges papírok hozzá.

Szijjártó Péter külügyminiszter azonban mégsem ezzel az örömhírrel lepte meg a kormánypárti médiumok fogyasztóit. Az ott megjelentek szerint, több oltóanyag érkezett a vártál. Persze nem annál a mennyiségnél, amivel Orbán kecsegtetett mindenkit, hanem a kínai Sinopharmmal kötött szerződésben előírnál érkezett több.

A KÜLÜGYMINISZTER ARRÓL ADOTT TÁJÉKOZTATÁST, HOGY FEBRUÁR VÉGÉIG FÉLMILLIÓT VÁRTAK, EHHEZ KÉPEST MOST MÉGIS 550 EZER DARAB ÉRKEZETT.

A hírt egyből végigfuttatták Facebookon, a koronavírus hivatalos tájékoztató oldalán, az MTI-ben és a kormányzati sajtóban is, azzal a címmel, hogy “a vállaltnál korábban és több vakcina érkezik Magyarországra Kínából”.

AZT PERSZE NEM EMELTÉK KI, HOGY EGY HÓNAPPAL KORÁBBAN A MINISZTERELNÖK MÉG ENNÉL IS TÖBBET ÍGÉRT A KÖZRÁDIÓBAN,

miközben sürgette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet, hogy a lehető leghamarabb adják meg a kínai oltóanyagnak az engedélyt:

“(…) Úgyhogy én a hatóságokat arra kérem, hogy körültekintően, de a lehető leggyorsabban járjanak el, és mondjanak a-t, vagy b-t, mert itt van több mint egymilliónyi kínai vakcina, amit holnap reggel – kicsit túlzok –, néhány napon belül az emberek rendelkezésére tudnánk bocsátani, csak nincs meg hozzá a hatósági papír.”

Ezt Orbán január 15-én mondta a Kossuth rádióban, előtte pedig Gulyás Gergely beszélt arról, hogy gyakorlatilag már megállapodtak a kínai vakcina gyártójával, a szállítás időpontja pedig csak az engedélyeztetéstől függ. Gulyás is azt mondta azonban, hogy az első szállítmány akár egymilliós is lehet!

Végül január 29-én kapott zöld utat a kínai oltóanyag az OGYÉI-nél, miután a kormány változtatott annak feltételein. Szijjártó pedig néhány óra elteltével már be is jelentette, hogy 5 millió adagot vásároltak a Sinopharmtól, a szerződést pedig még aznap aláírták – közölte a 444.hu.

A MINISZTERELNÖK ÍGÉRETÉVEL ELLENTÉTBEN, NEM NÉHÁNY NAP ALATT ÉRKEZETT EGYMILLIÓ, HANEM TÖBB MINT KÉT HÉT KELLETT 550 EZER VAKCINA LESZÁLLÍTÁSÁRA,

ami azonban tényleg több, mint amit a szerződésben a kínaiak vállaltak, de csak a fele annak, amit Orbán januárban ígért.

fecsego.eu/PestiBulvár

Ak sa úspešnosť obrany bude merať v ľudských životoch, Orbán môže rezignovať

  1. februára 2021 | príspevok Ústavný súd, Aktuálne správy, Udalosti, Súdny dvor Európskej únie, Súd / Prokuratúra / Súdna rada v Szegede, Pictures of Life / bulvár, tlačová miestnosť EÚ, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chatter paže, blog šéfredaktora, verejný život, kultúra, maďarský helsinský výbor, Nav, nébih, policajné správy, segedínsky tribunál, Biely dom
  2. februára 2021 Novinky spoločnosti Jabronka Richárd 0

Zdroj obrázkov: Bloomberg
Ak sa úspešnosť obrany bude merať v ľudských životoch, Orbán môže rezignovať
Od objavenia sa vírusu vlani na jar sa v Maďarsku stalo takmer 14 000 obetí epidémie koronavírusov. Toto je vysoké číslo, čo z neho robí jednu z najhorších krajín na svete z hľadiska počtu obyvateľov

Napísal portfólio.

Portál pracoval na základe údajov Worldometers, ignoroval trpasličie štáty,

Maďarsko sa tak v zozname umiestnilo na desiatom mieste.

Podľa Worldometers je počet úmrtí na koronavírusy na milión ľudí v Maďarsku od prepuknutia choroby 1 444, čo je hneď za Čiernou Horou a Spojenými štátmi. V Maďarsku je úmrtnosť už vyššia ako v Španielsku alebo vo Francúzsku, ktoré sú dlhodobo hlavnými ohniskami epidémie v západnej Európe.

Na čele zoznamu sú Belgicko, Slovinsko, Spojené kráľovstvo a Česká republika, ktoré od vypuknutia v každej krajine zaznamenali viac ako 1700 úmrtí na milión obyvateľov. V Taliansku, Portugalsku, Bosne a Hercegovine a Spojených štátoch sa počet úmrtí na koronavírusy na milión obyvateľov pohybuje okolo 1 500.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 131 megnézve, 2 alkalommal mai nap |