| Mobile | RSS

Niedermüller: Fideszes nyomás miatt döntött a Freeszfe a költözés mellett

A polgármester szerint a Fidesz helyi szervezete és a kormánypárti média folyamatosan hergelte a közvéleményt.

2021. február 18., 09:27

Szerző: 168

A Fidesz helyi szervezete és a kormánypárti média folyamatosan hergelte a közvéleményt, amivel sikerült elbizonytalanítania a Freeszfe Egyesületet – mondta Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere a 168.hu-n futó Keljfeljancsi című műsorban. 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem felmondott tanárai és hallgatói február 8-án vették át az új, Damjanich utcai épületük kulcsait a kerület polgármesterétől, Niedermüller Pétertől. Az épület pályáztatásával kapcsolatban akkor a polgármester elmondta, senki nem jelentkezett a pályázatra a Freeszfe Egyesületen kívül. Hozzátette: egy nyílt pályázaton mindig az nyer, aki a legjobb pályázatot nyújtja be, az önkormányzatnak pedig nem dolga, hogy plusz jelentkezőket keressen. Niedermüller szerint azért is volt szükség a pályázatra, mert a kerületnek az önkormányzati elvonások miatt minden pénzre szüksége van.

A Freeszfe döntését – miszerint lemondanak a bérleti jogról, és inkább másik székhelyet keresnek – Erzsébetváros polgármestere nem kívánta kommentálni. Úgy vélte, a Molnár Antal Zeneiskola rossz körülményeiről szóló hírek nem igazak, szerinte a szervezet olyan helyzetben van, mint a legtöbb zeneiskola az országban. Hozzátette: érteni véli, de megérteni nem tudja, miért fogott össze a kerület vezetése ellen a Freeszfe és a zeneiskola.

Niedermüller szerint ez a botrány nem csak a Freeszferől szól, ugyanis a megválasztása óta folyamatos támadások érik az önkormányzatot és a személyét is. A polgármester kiemelte: a kormánypártok már a pályázat kiírásakor elkezdték a feltételezett mutyikat emlegetni, a Fidesz helyi szervezete hergelte a közvéleményt, a kormánypárti médiumok pedig folyamatosan támadták az ügyet, amivel sikerült elérniük, hogy elbizonytalanodjon a Freeszfe Egyesület. 

A polgármester hangsúlyozta nem tettek utcára senkit, azt pedig több alkalommal is elmondták, hogy a zeneiskolának nincsen jogi alapja a döntés megtámadására. Hozzátette: a zeneiskola ugyan tényleg nem pályázhatott volna, de a fenntartó igen – erre lehetőségük lesz a Várkonyi Zoltán Alapítvány kiköltözése után.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |