| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y 44 kg marihuanát csempészett – letartóztatását indítványozta a főügyészség


        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
          Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
              E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a mai napon letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki kedd éjjel 46 csomag, közel 110 millió forint piaci értékű marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. február 23. napján este 10 óra körül jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen. A férfi a saját tulajdonát képező személygépkocsit vezette, amikor is az útlevélellenőrzést követően az eljáró pénzügyőr észlelte, hogy a hátsó üléssor rejtett, nem gyári csavarral van rögzítve. A csavarok eltávolítása után leemelték a ülést, amely alatt egy gyári textilszőnyeg volt elhelyezve, melyet felhajtva láthatóvá vált a padlózatban kialakított rejtekhely. Az üregben 46 csomag, mindösszesen 44 kg tömegű zöld növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le.

A gyanúsított által Magyarország területére behozni szándékozott anyag kannabiszt tartalmazott, melynek tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon telekommunikációs eszközzel megtartandó ülésén fog dönteni.

A kábítószer feltalálásáról az alábbi linken tekinthetőek meg fényképek:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kozel-felszaz-kilo-drogot-rejtett-a-kocsi

S z e g e d, 2021. február 25.

Dr. Kopasz Zsolt   
   főügyész
Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |