| Mobile | RSS

Medián: Karácsony, Jakab, Dobrev, Márki-Zay, Fekete-Győr a népszerűségi sorrend

A várható ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségét mérte a közvélemény-kutató. Az ellenzéki szavazók döntő többsége örül az előválasztásnak.

2021. február 24., 14:45

Szerző: 168/24.hu

A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a választók több mint fele, az ellenzékiek csaknem kétharmada hallott arról, hogy előválasztáson dől el, ki lesz Orbán Viktor miniszterelnök kihívója 2022-ben – szemlézte a 24.hu a hvg360 cikkét.

Az előválasztások megtartását az ellenzékiek nagy többsége, főleg a DK és a Momentum hívei támogatják. Minden második megkérdezett azt állítja, ha lesz előválasztás, azon biztosan részt vesz.

A Medián az öt potenciális miniszterelnök-jelölt esélyeit is megmérte. A várható jelöltek népszerűségi versenyében Karácsony Gergely (39%) vezet. Őt Jakab Péter (32%) és Dobrev Klára (25%) követi. Márki-Zay Péter 22, Fekete-Győr András 10 százalékon áll.

A legkevésbé elutasított politikus viszont nem a főpolgármester (15%), hanem Márki-Zay Péter (8%). Jakab Péter 16 százalékon áll, akit Fekete-Győr András követ 17 százalékkal. A legelutasítottabb ellenzéki várható miniszterelnök-jelölt a DK-s Dobrev Klára, akire a választók 39 százaléka biztosan nem szavazna.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt (k) az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén a Madách téren, Budapesten, 2019. október 11-én. Fotó: MTI | Kovács Tamás)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 127 megnézve, 3 alkalommal mai nap |