| Mobile | RSS

Szél Bernadett kiakadt Orbán hazugságán – Keményen beszólt a kormányfőnek!

Szél

Orbán Viktor egy német lapnak adott interjút, melyben olyan kijelentéseket tett a magyarországi sajtóval kapcsolatban, melyekkel Szél Bernadett egyáltalán nem ért egyet.

A független parlamenti képviselő írásban kereste meg a miniszterelnököt, hogy megtudja, honnan vette azokat az adatokat, ami szerint

“OBJEKTÍV ELEMZÉSEK AZT MUTATJÁK, HOGY A KORMÁNNYAL SZEMBEN NAGYON KRITIKUS MÉDIUMOK PIACI RÉSZESEDÉSE JÓVAL 50 SZÁZALÉK FELETT VAN.”

Ezt Orbán a Stern német lapnak nyilatkozta még február elején, arra a Médianéző Központ által készített elemzésre alapozva, amely a kormánynak idén 1,3 milliárd forintért sajtómegfigyelést és kutatást végez. Szerintük lényegében ma Magyarországon bárki könnyen hozzáférhet a hírforrásokhoz, valamint a piac kiegyensúlyozott.

Szél kérdésére végül a miniszterelnök helyett Dömötör Csaba államtitkár válaszolt egyetlen mondattal:

“Tájékoztatom, hogy a magyar médiumokkal és a médiapiaccal kapcsolatos adatok nyilvánosak, azok bárki számára elérhetők.”

A független képviselő a 444.hu-nak adott választ: “Orbán Viktor hazugságokat nyilatkozik a külföldi sajtónak, és amikor rákérdezünk, hogy honnan veszi a számait, bátran hallgat. Mert nyilván még neki is iszonyú kínos lenne “objektív elemzésként” hivatkozni a Boros Bánk Levente-féle Médianéző propagandafelméréseire, ami például balliberális médiumnak tekinti a Kurucinfót, és ami szerint virágzik a sajtószabadság Magyarországon, az uniós szinten is példátlanul független Médiatanács meg szétbünteti a kormánypárti médiumokat.

ORBÁN VIKTOR HAZUGSÁGOKAT TERJESZT KÜLFÖLDÖN, DE ANNYIRA MÁR NEM BÁTOR, HOGY VÁLLALJA AZ EZEK ALAPJÁUL VETT NEVETSÉGES PROPAGANDAANYAGOKAT.”

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |