| Mobile | RSS

Itt az újabb botrány Rogán új felesége körül!///Aqui está outro escândalo em torno da nova esposa de Rogan!

BELPOLITIKAKÖZÉLET

Obrusánszki Barbara azaz Rogán Antalné

Megosztás

Rogán új felesége és családja másik, kisebb földvásárlását is elkaszálta a kormányhivatal – írja a hvg.hu.

A lap szerint a hivatal a beadvány formai és tartalmi hibáira hivatkozott a döntése indoklásában.

Néhány hete pattant ki botrány, miután kiderült, hogy Rogán Antal propagandaminiszter új felesége és családja épp most szeretne megvásárolni egyetlen szerződéssel kb. 1000 hektár földet, összesen 1,6 milliárd forintért. Mindezt úgy, hogy a vételár kb. 95 százalékát az állami tulajdonú Budapest Banktól felvett hitel fedezné. A Budapest Bank egyik vezetője jelenleg Puskás András, aki korábban Rogán alpolgármestere volt az V. kerületben.

A mezőgazdasági hasznosítású földek megvásárlása azonban hosszú folyamat, és kell hozzá az illetékes kormányhivatal engedélye is. Ezt az engedélyt a botrány kipattanása után a kormányhivatal megtagadta, így a földvásárlás füstbe ment. Rogán Antal ennek örvén kommunikációs ellentámadásba lendült, a kormányzati médiabirodalom több lapjában is kikérte magának, hogy a felesége földtulajdonos kívánna lenni.

Rogánné és családja azonban az 1,6 milliárdos vásárlással párhuzamosan egy másik, kisebb fölvásárlási ügyletet is elindított, melyben még kb. 80 hektárnyi földet vásároltak volna egy másik tulajdonostól 101 millió forintért. Itt is a Budapest Bank hitele fedezte volna a vételár nagyobb részét, az önerő alig lett volna több 5 millió forintnál. A hvg.hu információi szerint azonban ezt a birtokszerzést is megtorpedózta a kormányhivatal.

A lap a 80 hektár tulajdonosától megtudta, hogy a kormányhivatalnak mivel volt baja: azzal, hogy szerintük a különböző művelési ágba (erdő, szántó, rét, legelő, kivett mocsár…) tartozó területekről nem lehetett volna egyben megállapodni. A hvg a másik, nagyobb szerződést készítő ügyvédtől megtudta azt is, hogy a kormányhivatal azt a szerződést nem ugyanezért kaszálta ez, de ott is formai hibákra hivatkoztak. Ez azért érdekes, mert a nagyobb szerződésben is egyszerre állapodtak meg a felek a különféle művelési ágba tartozó földekről.

A 80 hektár tulajdonosa azt mondta a lapnak, ő nem bánja túlzottan, hogy nem jött létre az adásvétel, hiszen neki nem volt sürgős. Elmondása szerint Rogánné apját évtizedek óta ismerte, de az csak tavaly kereste meg őt azzal, hogy földet vásárolna tőle.

„Itt vidéken mindenki tudja, hogy kinek van földje. Zs. nagyon célirányosan ment, és kereste meg az embereket” – mondta a földtulajdonos Rogán apósáról.

fecsego.eu/OLKT

Aqui está outro escândalo em torno da nova esposa de Rogan!
26 de fevereiro de 2021 | publicar Tribunal Constitucional, Atualidades, Eventos, Tribunal de Justiça da União Europeia, Tribunal / Procuradoria / Conselho de Julgamento de Szeged, Pictures of Life / tablóide, Sala de Imprensa da UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering Notícias, Editor-chefe do Blog, GFHF Student Blog, HITA, Public Life, Culture, Hungarian Helsinki Committee, Nav, nébih, Police News, Szeged Tribunal, Casa Branca
ABORDAGEM DE POLÍTICA INTERNA

Barbara Obrusánszki também conhecida como Antal Rogán
Compartilhamento

A nova esposa e família de Rogán também ceifaram outra compra menor de terras pelo escritório do governo, escreve hvg.hu.

Segundo o jornal, o Instituto referiu-se a erros de forma e de conteúdo na fundamentação da sua decisão.

Um escândalo estourou algumas semanas atrás depois que foi revelado que a nova esposa e família do ministro da propaganda, Antal Rogán, só queria comprar aprox. 1.000 hectares de terra para um total de HUF 1,6 bilhão. Tudo isso para que o preço de compra seja de aprox. 95% seriam cobertos por um empréstimo do banco estatal Budapest Bank. Um dos gerentes do Banco de Budapeste é atualmente András Puskás, anteriormente vice-prefeito de Rogán no 5º distrito.

No entanto, a compra de área agrícola utilizada é um processo longo e requer a autorização do órgão governamental competente. Essa permissão foi negada pelo escritório do governo depois que o escândalo estourou, então a compra de terras virou fumaça. Antal Rogán, por outro lado, lançou um contra-ataque às comunicações, perguntando-se em vários jornais do império da mídia governamental que sua esposa queria ser proprietária de terras.

No entanto, em paralelo com a compra de 1,6 bilhão, a Sra. Rogán e sua família também lançaram outra transação de compra menor, na qual aprox. 80 hectares de terra teriam sido comprados de outro proprietário por 101 milhões de HUF. Aqui, também, o empréstimo do Budapest Bank teria coberto a maior parte do preço de compra, o patrimônio líquido teria sido pouco mais de 5 milhões de HUF. No entanto, de acordo com o hvg.hu, essa aquisição também foi torpedeada pelo escritório do governo.

O jornal soube do dono dos 80 hectares o que havia de errado com o governo: que em sua opinião não era possível chegar a um acordo sobre as áreas pertencentes a diferentes ramos de cultivo (floresta, terra arável, prado, pasto, pântano removido … ) O hvg também soube com o outro advogado que fez o contrato maior que a agência governamental não cortou aquele contrato pelo mesmo motivo, mas também havia alegações de erros formais. Isso é interessante porque, no contrato maior, as partes concordaram simultaneamente nas terras pertencentes a diferentes ramos de cultivo.

O proprietário dos 80 acres disse ao jornal que não se importava muito que a venda não tivesse ocorrido, pois não era urgente para ele. Segundo ele, a senhora Rogán conhecia seu pai há décadas, mas só o procurou no ano passado para comprar terras dele.

“Todo mundo no campo sabe quem tem terra. Zs. Foi muito propositalmente e procurou as pessoas ”, disse o sogro do proprietário de terras Rogan.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |