| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a négy férfinek és két nőnek a letartóztatását, akik kristállyal kereskedtek.

A megalapozott gyanú szerint a szentesi férfi és élettársa hosszabb időn keresztül, heti rendszerességgel adott el tovább értékesítés céljából kristály elnevezésű, kábítószert tartalmazó anyagot egy másik házaspárnak. A házaspár a kábítószert kis adagokra osztva Csongrádon, illetőleg környékén fogyasztóknak értékesítette. Az eljárás adatai szerint további két férfi volt az, aki sofőrként nyújtott segítséget a házaspárnak a kábítószer szállításában, illetőleg fogyasztókhoz történő eljuttatásában.

A kristály etil-hexedront tartalmaz, amely kábítószernek minősül.

A kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség valamennyi gyanúsított vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsítottak közül többen büntetett előéletűek, illetőleg felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje vagy feltételes szabadságra bocsátásuk alatt követték el a bűncselekményt.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó üléseken fog dönteni.

Szeged, 2021. március 4.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |