| Mobile | RSS

Problémák vannak a tömeges oltással: „az egész rendszert meg kellett állítani”

Orbán a reggeli rádióműsorában egy fontos telefonszámról is nyekeget, de azt a műsorvezető kérésére sem tudta elmondani.

RÖVIDENMA, 10:20

Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én.
Orbán Viktor miniszterelnök részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok közti, videókonferencián tartott egyeztetésen a Karmelita kolostorban 2021. február 9-én.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában arról is beszélt, hogy problémák vannak a tömeges oltással, de nem az oltóanyagokkal van a gond, hanem technikai kérdések adódtak.

A Telex a miniszterelnököt idézve azt írta, az eddigi menetrend szerint a háziorvos hívta fel a betegeit, személyesen hívta be a regisztráltakat. A tömeges oltás miatt azonban „át kell állni az adatalapú oltásra” (bármit is jelentsen ez az adatok korában), itt viszont „ha az adatok nem stimmelnek, akkor sajnos semmi nem stimmel” – magyarázta.

A Nemzet Járványesze ennek kapcsán elkotyogta,

„AZ EGÉSZ RENDSZERT MEG KELLETT ÁLLÍTANI, MA REGGEL EZT EL IS DÖNTÖTTÜK, ÉS AZ ADATOKAT FÖLÜL KELL VIZSGÁLNI”.

A Telex megjegyzi, a kormányfő mondatai után percekkel meg is jelent a hír a koronavirus.gov.hu oldalon, miszerint átmenetileg leállították a tömeges oltást.

„Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk”

– állt a hírben, mely mindössze néhány percig volt olvasható, majd egyszer csak eltűnt ez a rész a szövegből. Ugyanezt tapasztata a Magyar Hang is, mely szintén észrevette a tiszavirág életű tájékoztatót.

Orbán azt mondta, az adat alapú oltás szervezési problémáit ki fogják javítani, ennek érdekében egy külön operatív csoport felállításáról döntöttek! A miniszterelnök ezután egy telefonszámról magyarázott a rádióinterjúban, melyen közvetlenül jelezni lehet, ha valaki problémát észlel, akár a rendszerben, akár saját maga kapcsán, és Müller Cecíliától is azt kérte, minden nap mondja be ezt a telefonszámot.

A MŰSORVEZETŐ EKKOR RÁKÉRDEZETT A KORMÁNYFŐNÉL A TELEFONSZÁMRA, HOGY AKKOR MÁR MONDJÁK IS BE OTT HELYBEN, ORBÁN VISZONT AZT MONDTA, HOGY NINCS NÁLA.

fecsego.eu/röviden.hu

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |