| Mobile | RSS

Az Európai Gyógyszerügynökség vezetője szerint orosz ruletett játszik az emberek életével, aki vészhelyzeti engedélyt ad a Szputnyik vakcinának

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2021 márc 11.

Az európai gyógyszerügynökség vezetője, Christa Wirthumer-Hoche

Megosztás

Bocsánatkérést követelnek a Szputnyik V vakcina kifejlesztői az Európai Gyógyszerügynökségtől. Twitter-üzenetükben azt írták, hogy az ügynökség vezetője politikai okokból akarja befolyásolni az oltóanyag európai engedélyezését – írja az Euronews .

Posztjukban hangsúlyozták, hogy a vakcinájukat már 46 országban engedélyezték.

Az európai gyógyszerügynökség vezetője, Christa Wirthumer-Hoche az osztrák közszolgálati televízióban kritizálta az orosz vakcina engedélyezését.

„Lehetséges, hogy a nemzeti hatóságok vészhelyzeti eljárásban engedélyezik. De ez olyan, mintha orosz rulettet játszanának az emberek életével! Nekünk dokumentumokra van szükségünk, amelyeket ellenőrizhetünk. De semmilyen adatot nem közöltek, még a beoltott emberekről sem. Ezért a vészhelyzeti engedélyezés megtagadására biztatok mindenkit!”

– mondta az elnök.

A szakember egyben az osztrák gyógyszerészeti hivatal vezetője is. Az osztrák kancellár jóval megengedőbb volt az orosz és a kínai vakcinával kapcsolatban, de ő is európai engedélyhez kötötte a felhasználást.

Sebastian Kurz azt mondta, ő bármelyik vakcinával beoltatná magát, amelyet ez Európai Gyógyszerügynökség engedélyez. Sőt, készen áll arra is, hogy megszervezzék a gyártást.

Eközben két EU-s tagországba, Magyarországra és Szlovákiába is érkezett már az orosz vakcinából, amelyet mindkét ország vészhelyzeti eljárásban engedélyezett.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |