| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Élettársával erőszakoskodott és felgyújtással is fenyegette


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

  • vádemelés

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly sorozatosan bántalmazta, megerőszakolta és megöléssel fenyegette élettársát.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett kapcsolata 2020. tavaszára megromlott, a férfi naponta trágár szavakkal illette, valamint féltékenységből szidalmazta élettársát. A nőt a fején és karján, ököllel többször megütötte, egy alkalommal az ágyra lökte és a nyakára is rálépett.

  1. június 12-én a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, mivel a sértett nem engedett a férfi szexuális közeledésének, s ezt vele szóban is közölte. A vádlott ekkor agresszívvá vált. Heves szidalmazások közepette lefogta a továbbra is tiltakozó sértettet, majd megerőszakolta. Másnap a vádlott ismét közeledni próbált a sértetthez, aki ezt újra visszautasította. A férfi erre azzal fenyegette meg, hogy kidobja őt az ablakon, majd két kézzel addig szorította a nő nyakát, hogy már levegőt sem kapott. Végül elengedte, de közölte vele, hogy ha nem vetkőzik le, akkor felgyújtja őt. Szavainak nyomatékot adva kilépett az erkélyre, ahol egy flakonban benzint tartott.

A sértett tisztában volt a flakon tartalmával, és azzal, hogy a vádlottnál öngyújtó van, valamint azzal is, hogy a férfi már mást is felgyújtással fenyegetett meg, mely miatt büntetőeljárás is indult ellene. Ezért elmenekült a lakásból, amikor a benzinnel a vádlott megindult felé, és értesítette a rendőrséget. A sértettet a délután során lakóhelyük közelében a vádlott megtalálta, és újra azzal fenyegette meg, hogy megöli, bántalmazni azonban egy járókelő közbelépése miatt nem tudta.

A vádlottat a főügyészség emberölés előkészületének bűntettével, minősített szexuális erőszak bűntettével valamint kapcsolati erőszak bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2021. március 12.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |