| Mobile | RSS

Maga Gulyás Gergely buktatta le a Fidesz kínai vakcinabizniszét

A nyilvánosságra hozott szerződésekből kiderül, hogy a kínai oltóanyagot a legdrágább nyugati vakcinákhoz képest is kétszeres áron szerezte be a kormány egy szövevényes hátterű közvetítő cégen keresztül.

A szerződéseket Gulyás Gergely miniszter tette közzé facebook oldalán, amiből az látszik, hogy ezek teljesen hülyének néznek minket, hiszen a dokumentumok egyértelmű bizonyítékai a pénzszórásnak. Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő így kommentálta a napvilágra került szerződéseket.

“Ebből azonnal kiderül, hogy valami orbitális nagy lopás folyik itt, teljesen nyilvánosan!”

Hadházy a szintén keleti orosz oltóanyag beszerzését hasonlította össze a kínai vakcinabiznisszel.

Az orosz vakcinát meg tudta venn az állam 20 dollárért a két adagot, közvetlenül egy moszkvai cégtől. A kínai vakcinánál viszont egy magyar közvetítőcégen keresztül vásárolta, 60 euróért.

Ez azt jelenti, hogy míg az egy ember beoltásához szükséges orosz vakcináért nagyjából 6000 forintot fizettünk, addig a kínaiért ennek majdnem négyszeresét, azaz nagyjából 23 000 forintot. Még a legdrágább EU által jóváhagyott oltóanyagoknál, a Pfizernél vagy Modernánál is kétszer többe kerül a kínai Sinopharm.

EGY NEMZETKÖZI SZÉLHÁMOS ÁLL A “MAGYAR” KÖZVETÍTŐCÉG HÁTTERÉBEN.

A Momentum korrupcióvadász munkacsoportja felderítette a kínai Sinopharm vakcinákat közvetítő magyar cég, a Danubia Pharma hátterét. Kiderült, hogy  a céget egy külföldi cég alapította, ami köthető Geofrey Taylor, offshore-királyhoz, aki céghálói révén hozzájárult az észak-koreai-iráni fegyverszállításhoz, mexikói drogbárók pénzmosásához vagy orosz adócsalásokhoz is.Miközben nem kötötték le az összes Magyarország számára elérhető amerikai Moderna-oltóanyagot, egy olyan céget bíztak meg, hogy 55 milliárd forintért hozzon be kínai vakcinát, amit nem is bízhattak volna meg, ha kiderül a valódi tulajdonosi háttere – foglalta össze Tompos Márton, a momentumos munkacsoport vezetője a Klubrádió számára.

Ennek következtében nem csak, hogy a drágább kínait vették meg a pénzünkből az olcsóbb nyugati vakcinák helyett, de a kínai oltóanyagért is többet fizettünk, mint a világon bárki.

“A magyar kormány a világ legdrágább vakcináját rendelte Kínából.”

Ez a New York Times összesítő elemzésének következtetése. Ha megnézzük az árlistát, abból is kiderül, hogy Orbánék két kézzel szórják a pénzünket.

  • AstraZeneca (brit-svéd) – 1400 Ft
  • Sputnik-V (orosz) – 6000 ft
  • Pfizer-BioNTech (német-amerikai) – 11 200 Ft
  • Sinopharm (kínai) – 23 000 Ft

Az offshore hátterű cég a vakcinabeszerzésért 150 000 000 eurót, azaz 53 milliárd forintot kap. Ezért még csak le sem szállították a űberdrágán beszerzett oltóanyagot. Helyettük a Fidesz-kormány szállítógépe hozta a kínai vakcinát, amit természetesen szintén mi fizettünk.

Ennyi pénzért a kínai elvtársak igazán ideadhatták volna a 3. fázisú vizsgálatuk eredményét, és akkor mindenki megnyugodhatna, akinek ezt az oltóanyagot kínálgatják, sőt, most már mondhatjuk, hogy tukmálják – tette hozzá Hadházy Ákos.

A kormány alá tartozó Koronavírus sajtóközpont sunyi, kitérő választ adott az RTL Híradó-nak a pazarló és mutyigyanús vacinabeszerzést firtató kérdésre: “Fontosabb az, hogy legyen vakcina, minthogy mennyibe kerül.” Gyanús és kaotikus tehát a helyzet, mint minden a kormány oltási programjával kapcsolatban. Hadházy így foglalta össze a lényeget:

“Rengeteg kérdés merül fel ezzel az üzlettel kapcsolatban, de az már most látszik, hogy valami oltári nagy disznóság van itt!”

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 355 megnézve, 1 alkalommal mai nap |