| Mobile | RSS

Sajtóközlemények/ Európai Parlament Jön: Covid-19 változatok, adatvédelem, AI

EU-ügyek Tegnap  

Parlament épülete Brüsszelben
Az EP-képviselők előtt még egy mozgalmas hét áll 

A képviselők megbeszélik a szakértőkkel az új Covid-19 változatok elleni oltások hatékonyságát, felmérik az adatvédelmi szabályok hatását és szavaznak a mesterséges intelligencia szabályairól.

Hétfőn a Környezetvédelmi és Közegészségügyi Bizottság megvitatja az új Covid-19 változatok elleni oltások hatékonyságát az Európai Gyógyszerügynökség, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ és az Egészségügyi Világszervezet szakértőivel.

Az általános adatvédelmi rendelet két évvel ezelőtt lépett hatályba, hogy az európaiak jobban ellenőrizhessék online adataik felhasználásának módját. Kedden az állampolgári jogi bizottság megvizsgálja a jogszabályok lehetséges javításait és kihívásait. A kérdések között szerepel az adatvédelmi hatóságok által az újságírókkal és a nem kormányzati szervezetekkel szemben alkalmazott szabályok használata.

A digitális kérdések napirenden vannak a kulturális és oktatási bizottság napirendjén, amikor a bizottság tagjai a mesterséges intelligencia kultúrában, oktatásban és audiovizuális ágazatban történő felhasználásáról szóló saját kezdeményezésű jelentésről szavaznak. A jelentés elsősorban jogi és etikai kérdéseket vizsgál.

Csütörtökön a gazdasági és monetáris bizottság megbeszélést folytat Christine Lagarde-val, az Európai Központi Bank elnökével a koronavírus-járvány gazdasági esésének kezeléséről.

Szerdán szeminárium zajlik a dezinformációkra való reagálásról. A vezető EP-képviselők és szakértők megvitatják, hogy a dezinformáció miként ássa alá az EU és az Egyesült Államok demokráciába vetett bizalmát. Christopher Krebs, az Egyesült Államok Belbiztonsági kiberbiztonsági ügynökségének volt igazgatója mond beszédet. Nézze meg az eseményt itt 

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |