| Mobile | RSS

Föld S. Péter: “Ilyen lesz Magyarország 2022 után. Ne legyen igazam.”

KÖZÉLETFrissítve: 2021 márc 16.

2022 után már nem Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke. Nem az ellenzék taszítja le a trónról – az övéi fosztják meg a hatalomtól. Azok, akik idővel felismerik, hogy a vezér meggyengült. Már nem ura a saját akaratának, szellemi képességei fogytán, bajai egyre nyilvánvalóbbak, olyannyira, hogy már nagy nehézségek árán sem lehet titkolni az emberek elől. Két év múlva Lázár János lesz a miniszterelnök.

Lázár János jó miniszterelnöke lesz ennek az országnak? Nem minden országnak lenne jó miniszterelnöke, a legtöbb helyen nem is lehetne belőle miniszterelnök, de Magyarország igen alkalmas hely arra, hogy Lázár Jánosból bármi legyen.

Simulékonyság és keménység, visszafogottság és gátlástalanság, diplomáciai érzék és annak a hiánya.
Akinek mindene van, az annyit is ér.

Magyarország Lázár kormányzása idejében már utolsó napjait éli az Európai Unióban. Az uniós országok ugyanis addigra végképp megunták, hogy Lázár elődje, Orbán Viktor és kormánya folyamatosan sértegeti őket. Hogy csak a piszkos pénzük kell a magyaroknak, de az nagyon. Elzárják a pénzcsapokat, a még megmaradt, alaposan megcsappant utalásokat átláthatósághoz kötik. Akkor meg ugye, minek nekünk az Unió? Az értékeit megvetjük, csak a pénzük kell, de pénzt máshonnan is tudunk szerezni. Igaz, drágábban, de ezt nem kötjük a nagyközönség orrára.

Lázár miniszterelnök egyre gyakrabban beszél majd az Orbán-korszak visszásságairól. Nem nevezi bűnnek őket, ahhoz még túl közeli a Kedves Vezető országlása, de a negatív jelenségeket időnként már megemlíti.

Hogy csak parasztvakítás volt a bevándorlás elleni harc, és szemfényvesztés a rezsicsökkentés. Németh Szilárdról, Rogán Antalról és Kósa Lajosról leleplező cikksorozat jelenik meg a Magyar Nemzetben.

A Hármak Bandájának nevezett triumvirátus Azerbajdzsánban kér menedéket.

Lázár tudja, hogy a szabadrablás ideje lejárt. Amit lehetett, már szétosztották egymás között, ettől kezdve már csak kisebb, finomabb lenyúlások lehetségesek. Felépült minden stadion, alig győzték az urak üdvözlő beszédekkel.

Lesz ellenzék is persze, nem túl jelentős lélekszámú, de szabad szellemű, egymással vitázó emberek és pártok halmaza. Ők maguk nem is erőltették a saját létezésüket, de Lázár akarta, hogy legyenek. Beíratta az Alaptörvénybe, hogy ellenzéknek lennie kell, mert ettől látszik demokratikusnak egy ország. Meg különben is: szórakoztatja őt az ilyen. Még bátorítja is az ellenzéket, a vállukat lapogatja, időnként pénzzel segíti a létezésüket.

Lám, engem még az ellenzék is szeret, mondja majd Lázár János miniszterelnök, miközben a mellvédről integet az őt üdvözlő célzattal kivezényelt negyedmillió közmunkásnak.

Ilyen lesz Magyarország 2022 után.

Ne legyen igazam.

Szerző: Föld S. Péter

forrás:OLKT

Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |