| Mobile | RSS

Tovább rombolja a Fidesz a Balatont

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 márc 17.

Balaton – NER – Mészáros Lőrinc –

Hírbalaton számolt be róla, hogy tudomásuk szerint többszörösen törvénysértő építkezés zajlik Csopak strand-besorulású  területén, ahol az elmúlt hetekben egy óriási fúrógépet is bevetve zajlott nagy léptékű betonozás.

Fotó: Olvasónk/444.hu

© Olvasónk/444.hu Fotó: Olvasónk/444.hu

A balatoni lapnak Ambrus Tibor csopaki polgármester mondta el, hogy egy leégett épület újjáépítése zajlik a tavaly ősszel eladott közforgalmú kikötő mólójának keleti oldalán, amely régóta magánterület.

Ugyanakkor a Hírbalaton úgy értesült, hogy a parton valóban leégett 2019-ben a Code Zero nevű konténterbisztró, de a szabályok szerint eleve nem is állhatott volna ott: nem szerepelt sem a 2016-os vízpartot szabályozó miniszteri rendeletben, sem a Miniszterelnökség irányításával készülő új vízparti tervekben. Ezek után nehezen érthető, hogyan épülhet egy mélyalapozást igénylő betonépítmény pár méterre a víztől.

Fotó: Olvasónk/444.hu

© Olvasónk/444.hu Fotó: Olvasónk/444.hu

A helyiek arról beszéltek a lapnak, hogy ingatlan egykor az állami gazdaságok üdülőjének lombos strandja volt, ám amióta magántulajdonba került több tucat fát kivágtak a területről, és jelenleg vitorlástelepként működik. A helyiek információi szerint a tulajdonos szeretné elérni, hogy a strandi besorolású terület kikötői besorolást kapjon.

Mint a lap megjegyzi, balatoni polgármesterek is panaszkodtak már arra, hogy összevissza építkeznek sokan a tó partján, de arról még senki nem hallott, hogy a hatóságok elbontattak volna egy jogszerűtlenül felhúzott épületet.

Csopakon ráadásul nincs közpark, a parti sétány kifejezetten zsúfolt nyaranta, és a strand is elég keskeny, ezért bőven lenne igény zöldterületekre.

forrás: OLKT

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |