| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Rokonlátogatás helyett rokonkárosítás


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

  • vádemelés

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki két évvel ezelőtt meglopta saját dédnagymamáját valamint elsikkasztotta főbérlője berendezési tárgyait is.

A vádirat szerint a vádlott 2019. február 2. napján látogatóba ment dédnagyszülőjéhez. A látogatás során az idő asszony rövid időre egyedül hagyta unokáját a nappaliban. A vádlott ezt kihasználva a szekrényben felkutatta és a ruházatába rejtette a sértett mintegy 50.000 Ft készpénzét, majd hamarosan elbúcsúzott és távozott.

Két nappal később – anyagi gondjai megoldása érdekében – a vádlott elhatározta, hogy eladja albérletének egyes berendezési tárgyait. Ezért megkérte egy ismerősét, hogy szállítsa el a különböző holmikat. Az utánfutóra felrakodott, közel 200.000 Ft értékű bútorok és konyhai felszerelések a valóságban a vádlott főbérlőjének tulajdonában álltak, ő azonban az ismerősének azt mondta, hogy azok a sajátjai.

A vádlott ismerőse ebben a hiszemben értékesítette azokat egy használtcikk-kereskedőnél, és később a kapott vételár jelentős hányadát a vádlottnak átadta. Az adásvétel során kiállított vételi jegyen azonban a vagyontárgyakat valótlanul sajátjának vallotta, a vételi jegyet tulajdonosként írta alá a kereskedés alkalmazottja előtt.

A vádlottat a járási ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás vétségével illetve sikkasztás bűntettével, míg társát hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2021. március 19.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 86 megnézve, 1 alkalommal mai nap |