| Mobile | RSS

ÓRIÁSI MAGYAR “SIKER”, AMIT A FIDESZ ELÉRT AZ ELMÚLT 10 ÉVÉBEN!

KÖZÉLETKözzétéve 2021 márc 19.

Nálunk az egyik legalacsonyabb a fizetés, viszont itt az egyik legnagyobb az adóteher az EU-ban!Olyan szinten zajlott az elmúlt 10 évben az ország kifosztása, hogy az már szinte felfoghatatlan.A 2020-as Eurostat-adatok szerint Magyarországon az Európai Unió negyedik legalacsonyabb nettó fizetését vitték haza a dolgozók, az Mfor.hu azonban észrevette, az az EU statisztikai hivatalának egy másik fontos adatsora is frissült.

dA bérekre rakódó adóterhelés szempontjából sem áll Magyarország előkelő helyen, nemcsak a régióban, de európai uniós szinten sem:az adóék mértéke Magyarországon 43,6 százalék volt 2020-ban, ami a harmadik legmagasabb az EU-ban.

A magyar kormánynál intenzívebben csak a német és a belga kormány sarcolja a munkabéreket, sorrendben 45, illetve 44,1 százalékkal. A legkevésbé a ciprusi (18,1 százalék), a svájci (19,4 százalék) és az ír kormány (24,1 százalék) terheli a munkabéreket.Magyarország az adóék mértékét illetően két esetben elméletileg nem áll rosszul – de az erre vonatkozó adatok még nem frissültek a statisztikában, az Eurostat pedig ilyen részletességgel nem közli az adatokat. Tehát nemzetközi összehasonlításban sokkal kedvezőbb hazánk helyzete, ha több gyermeket nevelőkről van szó, illetve ha az átlagnál jóval magasabb keresetről.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |