| Mobile | RSS

“Aki egy nemzetközileg is körözött , bíróság által jogerősen elítélt bűnöző tartózkodási helyéről tud, de azt nem jelenti, bűncselekményt követ el”

KÖZÉLETFrissítve: 2021 márc 20.

Gruevszki külügyminisztériumi helyettes államtitkárral találkozott, amikor újságírók rajtakapták

Rejtély, hogy mit csinált pénteken Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, amikor megjelent a 444.hu szerkesztősége melletti lakásnál. A váratlan találkozás alkalmából a 444 megpróbálta szóra bírni a hazájában korrupcióért elítélt, de Orbánnál menedékre találó bukott kormányfőt, ám az csak annyit mondott, hogy nem mond semmit. A portál viszont felismerte az egyik személyt Gruevszki társaságából, így annyi már kiderült:Joó Istvánnal, a Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárával találkozott a volt macedón miniszterelnök.

Joóról azt írják, korábban otthonosan mozgott a balkáni gazdasággal kapcsolatos témákban, 2015-ben erről adott elő egy rendezvényen. A lakásról pedig, hogy lassan egy éve üres. A földhivatali adatok szerint két kínai állampolgár tulajdonában van, és egyiküket letelepedési kötvényvásárlóként jelölték meg egy tavaly a 444-nek és a Dirket36-nak elküldött, feladó nélküli levélben.A Népszava értesülése szerint június 12-én, a washingtoni magyar nagykövetség egyik rendezvényén éppen Joó István lesz a díszvendég. Ráadásul rajta kívül David Cornstein amerikai magyar nagykövet is ebben a státuszban vesz részt az eseményen.

A 444.hu megkeresésére a külügyminisztérium azt közölte:   „Semmi különös nincs abban, hogy a Külügyminisztérium kapcsolatban van egy hazánkban tartózkodó személlyel, aki sokáig saját hazája miniszterelnöke volt.

Forrás: Népszava

forrás: OLKT

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |