| Mobile | RSS

Nem ússza meg Netanjahu, áprilisban folytatják a büntetőperét

MTI-NépszavaPublikálás dátuma2021.02.22. 22:33


Fotó: POOL / AFP

A március 23-i parlamenti választás eredményétől függetlenül szembe kell néznie a jelenlegi miniszterelnöknek a korrupciós vádakkal.

Csaknem két héttel a március 23-ra kiírt izraeli parlamenti választások után, április 5-én folytatódik Benjámin Netanjahu jelenlegi miniszterelnök korrupciós pere – jelentette hétfő esti híradásában a 11-es izraeli közszolgálati televízió. A jeruzsálemi körzeti bíróság a választások utánra halasztotta a per bizonyítási szakaszát, de áprilistól hetente három napon át, hétfőn, kedden és szerdán fogják tárgyalni a három ügyben is benyújtott vádiratot.
Netanjahut csalással, közhivatallal való visszaéléssel és korrupcióval vádolják. Az első tárgyalási napot már tavaly májusban megtartották, azóta számos alkalommal elhalasztották, hol a védelem kérésére, hol a koronavírus-járvány miatt bevezetett zárlatra hivatkozva.Az eredeti tervek szerint már hetekkel a választások előtt el kellett volna kezdeni a per bizonyítási szakaszát, de a védők február 8-án ennek 3-4 hónapos elnapolását kérték. Ugyanakkor a bírák elutasították a Benjamin Netanjahu védelmét ellátó ügyvédcsoport azon kérését, hogy ejtsék a kormányfő elleni vádiratot, mert szerintük a legfőbb ügyész megfelelő jóváhagyása nélkül kezdődött el a nyomozás. Amint azt a Népszava megírta, Izraelt megosztja a büntetőeljárás, és a február 8-i jeruzsálemi tárgyalásra igyekvő miniszterelnököt tüntetők fogadták, „Bibi, takarodj! Bibit a börtönbe!” jelszavakkal. (Képünkön Benjamin Netanjahu kormányfő fitneszterembe látogatott Petah Tikvában. Mindenre gyúr)

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |