| Mobile | RSS

Dobrev Klára: Bízzák szakértőkre a védekezést

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy bízza egy független szakértőkből álló testületre a koronavírus-járvány elleni védekezés irányítását. A Fidesz úgy reagált, hogy a baloldal oltásellenes, Dobrev Klára pedig viseljen maszkot, ne fertőzzön meg másokat.

2021. március 29., 14:44

Szerző: 168/MTI

Dobrev Klára hétfői online sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy átlépte a húszezret a koronavírus halálos áldozatainak száma. Azt különösen tragikusnak tartja, hogy közülük sokakat meg lehetett volna menteni.

Nem törvényszerű, hogy “ma Magyarországon halnak meg a legtöbben lakosságarányosan koronavírusban”. A DK EP-alelnöke szerint ez „dilettáns és rossz döntések sorozatának az eredménye”.

Dobrev Klára azt mondta, hogy a magyar kormány az elmúlt hónapban képtelen volt jó és következetes döntéseket hozni, nem hallgatott a szakértőkre, nem hallgatott a Magyar Orvosi Kamarára, nem hallgatott azokra, akik előre megmondták, hogy tragédia lesz ennek az eredménye – jelentette ki a DK politikusa.

A Demokratikus Koalíció  ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy “lépjen két lépést hátra” és bízza egy független szakértőkből álló testületre a koronavírus-járvány elleni védekezés irányítását.

A Fidesz úgy reagált, hogy a baloldal volt az, aki Gyurcsány Ferenc vezetésével oltásellenes kampányt indított. A baloldali önkormányzatok azt kérték, hogy az ő területükre ne küldjön a kormány orosz vagy kínai vakcinát.

A kormánypárt szerint baloldalt terheli a felelősség minden olyan idős ember haláláért, akit ők beszéltek le az oltásról és így nem szerzett időben védettséget.

A baloldali pártok, élükön Gyurcsány Ferenccel, azonnal állítsák le az oltásellenes kampányokat és ne terjesszenek álhíreket – közölte a Fidesz, hozzátéve, hogy Dobrev Klára pedig inkább azzal törődjön, hogy mindig viseljen maszkot, ne fertőzzön meg másokat, ahogy azt legutóbbi kampánykörútján is tette. 

(Kiemelt kép: MTI | Koszticsák Szilárd)

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |