| Mobile | RSS

Orbán az üzbég diktátornál parolázik ma!

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 márc 30.

Savkat Mirzijojev, üzbég államfő és Orbán Viktor miniszterelnök.

A koronavírus okozta nehéz helyzet ellenére is azon dolgozik az Orbán-kormány, hogy a magyar gazdaságot újraindítsa. Erről tanúskodik a miniszterelnök facebookos videója, amelyben arról beszél, hogy magyar vállalkozások hogyan tudnak sikeresen részt venni a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyának helyreállításában.

A kormányfő azt mondta, míg egész Magyarország harcol a koronavírus elleni, közben „a fél szemünket”a gazdaság újraindításán kell tartani”. Kifejtette: a magyar gazdaságpolitika elő fázisa az volt, amikor külföldi befektetőket hívtak Magyarországra, hogy munkahelyeket és modern technológiát teremtsenek.

A második szakaszban megerősítették a magyar kis- és középvállalkozókat, hogy képesek legyenek a Magyarországon megtermelt termékeiket külföldön, export formájában eladni – tette hozzá. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy elérkeztünk a harmadik szakaszhoz, amikor a magyar vállalkozások külföldön érvényesülnek, és az ott megtermelt profitit hazahozzák Magyarországra.

A miniszterelnök szerint így fogják helyreállítani a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyát. A kormányfő hétfőn Üzbegisztánba utazott, ahol a magyar cégek üzleti lehetőségeit bővítik, bemutatkoznak a sikeres cégek, mint az OTP és más közepes vállalkozások is.

Üzbegisztánba utazott a magyar miniszterelnök hétfőn. Az előzetes tájékoztatás szerint

“Orbán Viktor Taskentben megbeszélést folytat Savkat Mirzijojev államfővel a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről, de az aktuális világpolitikai kérdések is szóba kerülnek, mindenekelőtt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és a válságból való kilábalás lehetőségei.”

Bár a tervek szerint Orbán Viktor kedden Turkesztánba utazott volna tovább a Türk Tanács soron következő ülésére, de a kazah szervezők úgy döntöttek, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a csúcstalálkozót online, videokonferencia formájában tartják meg március 31-én.

Orbán Viktor Taskentben megbeszélést folytat Savkat Mirzijojev államfővel a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről, de az aktuális világpolitikai kérdések is szóba kerülnek, mindenekelőtt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és a válságból való kilábalás lehetőségeiről.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 404 megnézve, 1 alkalommal mai nap |