| Mobile | RSS

A minisztérium tárgyalást kezdeményez a 800 embert elbocsátó ózdi gyár ügyében

Palkovics miniszter azt írta: „késedelem nélkül megmozdul az ózdiak érdekében”.

2021. március 30., 20:33

Szerző: 168/Népszava

Mint arról lapunk is beszámolt, a Johnson Electric az európai gyártókapacitásának átalakítása miatt bezárja az ózdi, csaknem 800 embert alkalmazó autóipari alkatrészgyárát.

A cég az ózdi üzem bezárását azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban a piaci kereslet átalakult: a vevők az Ózdon előállított termékek helyett egyre inkább a vállalat automatizált gyáraiban előállított termékeit részesítik előnyben.

Az Innovációs- és Technológiai Minisztérium (ITM) Népszavának eljuttatott közleményben reagált a gyárbezárásra. Eszerint a tárca azonnali tárgyalást kezdeményezett.  

„A kormány korábban már többször segített Ózdon, és most is késedelem nélkül megmozdul az ózdiak érdekében” – közölte Palkovics László.

A miniszter emlékeztetett: az állam azért vásárolt 20 százalékos részesedést az Ózdi Acélműben, hogy 500 helyi család létbiztonságát, kenyérkeresetét garantálni tudja.

Az ITM gazdaságfejlesztésért és munkaerőpiacért felelős államtitkárai holnap egyeztetnek a teendőkről, lehetőségekről a térség országgyűlési képviselőjével Ózdon – áll a tárca közleményében.

(Kiemelt kép: Munkások dolgoznak az új gyártósor mellett a Johnson Electric Ózd Kft. ózdi telephelyén 2013. december 10-én, ahol átadták az autóipari alkatrészek összeszerelésével foglalkozó cég beruházását. Fotó: MTI | Vajda János)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 428 megnézve, 1 alkalommal mai nap |