| Mobile | RSS

Olimpia: Oszakában kitört a vírus, az olimpiai láng is megsínylette

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2021 ápr 2.

A torch bearer runs in front of Nikko Toshogu Shrine, UNESCO the World Heritage site during Tokyo 2020 Olympic torch relay in Nikko, Tochigi Prefecture on March 29, 2021. The Olympic flame connecting about 10,000 people, will travel nationwide for 121 days, and it will be lit up at the opening ceremony of the National Stadium on July 23.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Kaname Yoneda / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

A Tokió 2020-as elnöke, Seiko Hashimoto miután az olimpiai láng megkezdte útját Fukushimából úgy fogalmazott: „A remény fényévé válik a japán állampolgárok számára”. A fáklyafutás március 25-én indult útjára, és a terv szerint körülbelül tízezer futó segítségével, 121 nap alatt haladt volna át Japán 47 prefektúráján, mielőtt július 23-án, az olimpia kezdetére Tokióba érkezne.

Sajnos azonban közbeszólt a koronavírus, és ebbe a szép útban törés következett be. A lángnak április 13-14.-én kellene az oszakai prefektúrán keresztül haladnia. Azonban úgy néz ki, ezen a szakaszon elakad, vagy legalábbis nem halad át a városon, ki kell kerülje azt, mivel a jelentések szerint Yoshihide Suga japán miniszterelnök a koronavírus-esetek növekvő száma miatt megtiltotta azt és új korlátozásokat vezet be Oszakában, Hyogo-ban és Miyagiban.

Suga döntését azt követően hozta meg, hogy hogy a majd három milliós Oszakában szerdán 599 új fertőzést regisztráltak, amely mindössze 55-el kevesebb a prefektúra január elején felállított negatív rekordjánál. Hirofumi Yoshimura, Oszaka kormányzója ezért kérte a miniszterelnököt az esemény törlésére a városban – írta az insidethegames.biz.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |