< Böngészés > Főoldal / Deszki Közélet, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Sport / Blog article: Evezés-Magyarország Evezős olimpiai kvalifikációs verseny – Pető Zsolt és a női könnyűsúlyú kétpár A döntős

| Mobile | RSS

Evezés-Magyarország Evezős olimpiai kvalifikációs verseny – Pető Zsolt és a női könnyűsúlyú kétpár A döntős



    Budapest/Varese, 2021. április 5., hétfő (MTI)

– A paraevezős Pető Zsolt (PR1) és a Fehérvári Eszter, Ferencz Panna női könnyűsúlyú kétpár legközelebb az A döntőben versenyezhet az evezősök szerdáig tartó európai olimpiai kvalifikációs viadalán, az olaszországi Varesében.

    A verseny eredményközlője alapján a délelőtti előfutamot végül pályaosztónak minősítették, és így minden nevező egység evezhet az A döntőben, a délutánra tervezett reményfutamokat nem is rendezték meg. Petőnek három, a női könnyűsúlyú kétpárnak öt riválissal kell megküzdenie.
    A hétfő délutáni reményfutamokban így végül két magyar egységnek kellett elindulnia. Női egypárban Bertus Kitti futamában harmadik, a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kétpár futamában az ötödik lett, így mindkét hajó szerdán a B döntőben evezhet legközelebb.
    A szervezők hétfőn a kedvezőtlen időjárás miatt törölték a keddi versenynapot, az aznapra tervezett középdöntős futamokat szerda reggel rendezik meg. Pétervári-Molnár Bendegúznak egypárban így a középdöntőben nem kedden, hanem szerdán lesz jelenése, két órával az A és a B döntő előtt.
    Az európai kvalifikációs regattán egypárban három, könnyűsúlyú kétpárban két olimpiai indulási jog talál gazdára. A magyar evezősöknek még nincs kvótájuk a tokiói olimpiára. Az európai kvalifikációs verseny után május közepén, a végső selejtezőn Luzernben lesz még lehetőség a kvótaszerzésre.
    A 2016-os riói játékokon két egységet indíthattak a magyarok – férfi egypárt és kettest -, mindkettő az utolsó kvalifikációs versenyen szerzett indulási jogot.
    Az európai olimpiai kvalifikációs regatta után, péntektől vasárnapig ugyancsak az olaszországi helyszínen kerül sor az Európa-bajnokságra, amelyre hat magyar egységet neveztek.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 477 megnézve, 1 alkalommal mai nap |