| Mobile | RSS

A kínai vakcina maga a korrupció

KÖZÉLETKözzétéve 2021 ápr 5.

Igen erős a gyanú, hogy a Sinopharm megvesztegetett politikusokat, hogy egy engedély nélküli, nem tesztelt vakcinát vásároljanak tőlük előre, tízszeres áron.

Magyarország sok tekintetben a harmadik világ szintjére süllyedt, államformáját tekintve például a világ aljára, de korrupcióban is Dél-Amerika mögé kerültünk, ami pedig a korrupció szinonimájaként ismert. Szégyen, mert mindez egy nemzet kulturáltságának és civilizációjának szintjét is jelzi, amire csak gyenge magyarázat a goebbels-i propagandával végzett, tíz éve folytatott agymosás. Mindenesetre ott tartunk, hogy már Peru elnöke is kikészül a hazudozástól és a korrupciótól, Magyarországon viszont senkit nem zavar, nincs már Peruhoz mérhető közéleti morális érzéke sem az országnak.

Francisco Sagasti elnöknek pszichológust kellett igénybe vennie, hogy fel tudja dolgozni a kínai vakcinával történteket: az egészségügyi miniszter hazudozásait és a korrupció gyanúját. Nos, ez az, ami Áder Jánossal soha nem fog megtörténni, s nemcsak azért, mert a bajszos pecásnak kötél idegei vannak, hanem azért, mert a hazugság és a korrupció el sem éri az ingerküszöbét, ahogy senki másét az országban. Peru morális színvonala már messze megelőzte a magát európainak képzelő Magyarországot, így Peruban előbb kiderülhet, hogy a kínaiak hogyan tudták az engedély nélküli vakcinákat elfogadtatni a világban, köztük Magyarországon.

Annak ugyanis sem szakmai, sem pénzügyi, sem orvosi magyarázata nincs, hogy Magyarországon is, ahogy Peruban, a politikai vezetők az egészségügyi szakemberek megkerülésével olyan kínai vakcinákat vásároltak, amelyeknek sem forgalomba hozatali engedélye nem volt, de még a tesztelés harmadik fázisán sem estek túl teljes egészében, ezért ezeknek az adatait sem ismerték, amikor már elfogadták őket. Az áruk tízszerese a kipróbált és engedélyezett nyugati vakcináknak, és az oltást sem sikerült felgyorsítani velük, mert nem szállították le a megígért mennyiséget.

Magyarországon ma már 1,5 millió Pfizer vakcina van az EU jóvoltából, míg a kínai szállítmány ezt meg sem közelíti. Ezért semmiféle más magyarázata nem lehet a kínaiakkal kötött üzletnek, csak a korrupció. Peruban ennek egyik szálát már feltárták, hogy a kínaiak soron kívül és titokban küldtek két alkalommal néhány ezer vakcinát, amivel a politikai vezetés mindenki más előtt beoltatta magát, a barátait, rokonait. Mint kiderült, az a volt egészségügyi miniszer is megtette ezt, aki ezen korábban nyilvánosan felháborodott.

A peruiak dühe azonban nem csökken, tudni akarják az igazságot. Ezért erősen nyomoznak azután, hogy a Sinopharm nem vesztegetett-e meg politikusokat, hogy egy engedély nélküli, nem tesztelt vakcinát vásároljanak tőlük előre, tízszeres áron. Mindenesetre, Magyarországon kívül csupa olyan harmadik világbeli és dél-amerikai ország rendelt a kínaiaktól, valamennyien olyanok, akik erősen korrupció hírében állnak. Ezzel a bandával van egy csapatban az Orbán-Szijjártó tandem, a két nagy üzletember, akik rendületlenül oltják a magyarokat a kínai vakcinával, amelyről Szaúd-Arábiában kiderült az, hogy nem termel antitestet.

Könnyen lehet, hogy a felháborodott peruiak előbb kiderítik, mi áll a kínai vakcinák rendelése mögött, mint Orbán házi ügyészsége. Ha kiderül, hogy Peruban hogyan vesztegették meg a kínaiak a politikusokat, akik a kínai vakcina vásárlásáról döntöttek, akkor biztosak lehetünk abban, hogy Magyarországon is ugyanez történt. Nem mintha a részletek ismerete nélkül ne lennénk meggyőződve erről. De mégis jó tudni. Arra nem számítunk, hogy ha ez kiderül, bármilyen következménye lesz (leszámítva azt, hogy még több magyar ember meg fog halni, pedig nem kellene). Ilyen az, amikor bűnözők vezetnek egy országot.

A baltás gyilkosért kapott kenőpénz (a guruló dollárok) is kiderült, mégsem lett semmi következménye. Ahogy a fél ország ellopásának sem. De legalább gyönyörködhetünk abban, hogy ami már Peruban is pszichológus után kiált, az Magyarországon még mindig természetes.

Forrás és az eredeti írás: https://nepszava.us/peruban-elobb-kiderulhet-hogyan-vesztegettek-meg-a-kinaiak-orbanekat-mint-pesten/

forrás:OLKT

Leave a Reply 138 megnézve, 1 alkalommal mai nap |