| Mobile | RSS

Biológus: A brit mutáns megállításához 80 százalékos átoltottság kell, de még lehet így sem leszünk védettek

EGÉSZSÉGÜGYKÖZÉLETKözzétéve 2021 ápr 5.

Boldogkői Zsolt Endre molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára./Kép. hang.hu

Az RTL Klubnak nyilatkozó mikrobiológus szerint a megfelelő szintet ilyen oltásellenesség mellett nem fogjuk elérni.Becslések szerint akár április végére megkaphatja minden regisztrált az első oltást Magyarországon – derül ki az RTL Klub Híradójából. A riport szerint már most is több oltóanyag van az országban, mint amennyien eddig regisztráltak, előfordulhat az is, hogy lesz bőven vakcina, de nem lesz kit oltani vele.Boldogkői Zsolt, mikrobiológus szerint a brit mutáns gyors terjedésének megállításához minimum 80-85 százalékos átoltottság kellene.

“Olyan magas szintű nyájimmunitást kell elérni, amit ilyen szintű oltásellenességgel nem fogunk elérni. Most ugyan egyre nagyobb az oltási hajlandóság, de el fogunk érkezni egy olyan küszöbig, ahonnan nem tudunk majd továbbhaladni, mert sok ember elvi alapon ellenzi azt”

– fogalmazott.

00:00/00:00Loading Ad

A KSH március végi felmérése szerint a megkérdezettek 55,6 százaléka be akarja oltatni magát, 19 százalék pedig talánnal válaszolt.Ez azonban még mindig nem lenne elég a biológus és virológus szerinti nyájimmunitás eléréséhez.Nyájimmunitás Magyarországon sosem lesz.A csatorna az interjúban emlékeztetett:Merkely Béla korábban azt mondta, azok a személyek lehetnek szabadon majd, akiket átoltottak vagy átestek a fertőzésen. A többiek nem.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |