< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Deszki Közélet, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Rendőrségi hírek / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Segítségnyújtás ürügyén rabolták ki a sértettet – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Segítségnyújtás ürügyén rabolták ki a sértettet – vádat emelt az ügyészség


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y
Segítségnyújtás ürügyén rabolták ki a sértettet – vádat emelt az ügyészség

A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két nővel és egyikük gyermekével szemben, akik tavaly októberben raboltak ki egy bicikliző nőt.

A vádirat szerint a két nő és egyikük már felnőttkorú gyermeke 2020. október 22. napján este 10 óra körüli időben sétáltak Csongrád belterületén. Velük szemben kerékpárral közlekedett a sértett, aki munkahelyéről tartott haza. A vádlottak közelébe érve a sértett kerékpárjának csomagtartójáról annak fémkosara leesett és a kosárban levő táska tartalma, többek között mobiltelefon, pénztárca, e-cigaretta az utcán szétszóródott. A nő leguggolt összeszedni értéktárgyait, amikor a vádlottak ezt észlelve elhatározták, hogy meglopják. Ebből a célból egyikük megkérdezte a sértettet, hogy van-e cigarettája, míg a másik vádlott azt mondta a sértettnek, hogy segít a kerékpárra visszatenni a kosarát. A sértett a segítségnyújtást elfogadva elfordult, míg a másik két vádlott eltulajdonította a nő mobiltelefonját és táskáját a benne levő mintegy 70.000.-Ft összértékű készpénzzel, értéktárgyakkal és okiratokkal együtt. A telefon azonban a vádlott kezében megcsörrent, amelyet a sértett észlelt és visszakövetelte azt. A vádlottak a sértett kérését megtagadták, majd közösen bántalmazták őt úgy, hogy ököllel arcon ütötték, hajánál fogva rángatták, valamint lefogták. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Röviddel a cselekményt követően a helyi rendőrök igazoltatták a vádlottakat a közelben és tőlük az eltulajdonított értéktárgyak nagy részét lefoglalták és a sértettnek kiadták.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette, valamint közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat. Mindhárom vádlott büntetett előéletű, egyikük visszaesőként, míg társa különös visszaesőként követte el a bűncselekményeket. A vádemeléskor részben letartóztatásban, részben jogerős szabadságvesztés büntetést töltő vádlottak bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2021. április 6.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 55 megnézve, 3 alkalommal mai nap |