| Mobile | RSS

Koronavírus-járvány Európai Gyógyszerügynökség: van összefüggés az AstraZeneca-vakcina és a vérrögképződés között

Az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés közötti összefüggés gyanúja elsőként Ausztriában vetődött fel, amikor a beoltása után nem sokkal meghalt egy 49 ápolónő.

nyomtatás
betűméret

Van összefüggés az AstraZeneca brit-svéd gyógyszercég és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina és a vérrögképződéses esetek között – jelentette ki az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője egy kedden megjelent olasz lapinterjúban. 

Marco Cavaleri, az EMA oltási stratégiával és egészségvédelemmel foglalkozó egységének vezetője az Il Messaggero című lapnak adott interjúban úgy fogalmazott, véleménye szerint most már ki lehet mondani, világos, hogy van összefüggés a vakcina és az utóbbi hetekben tapasztalt vérrögképződéses esetek között, ám azt még pontosan nem tudni, hogy mi váltotta ki ezeket a reakciókat. 

Az összefüggésről szóló kijelentés éles fordulatot jelez az EMA korábbi álláspontjához képest. 

Mint ismeretes, az AstraZeneca vakcinája és a vérrögképződés közötti összefüggés gyanúja elsőként Ausztriában vetődött fel, amikor a beoltása után nem sokkal meghalt egy 49 ápolónő. Több országban jelenleg sem lehet használni a vakcinát.

fecsegoe.eu/ma.hu

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |