| Mobile | RSS

Hadat üzent Orbánéknak a köztévén lejáratott külföldi újságíró!

Írta Altruista -2021-04-08   

Fotó: Euronews

Hatalmas felháborodást keltett annak az osztrák újságírónak az esete, akiről a köztévé tegnap este lejárató anyagot közölt az esti híradójában.

Franziska Tschinderle egyetlen “bűne” az volt, hogy kérdezni merészelt a Fidesztől a múlt heti Orbán–Salvini–Morawiecki-találkozón. Az újságíró azt próbálta megtudakolni, hogy miért nem kapott meghívást a találkozóra senki a francia Nemzeti Tömörülés és az osztrák Szabadságpárt tagjai közül. A kérdés apropóját az adta, hogy Orbán új jobboldali koalíciót készül építeni az EP-ben, a francia és az osztrák szélsőjobboldalt azonban – az olasszal és a lengyellel szemben – feltűnően hanyagolja.

Bizonyára nem szeretnék felhívni a figyelmet erre az ellentmondásra, vélhetően ezért is estek neki a külföldi újságírónak. A köztévé lejárató riportjában, melyben Tschinderle nevét és arcát is direkt megmutatták, úgy fogalmaztak: “csak amatőr újságírók kérdeznek olyat, hogy miért nincs ott valaki, akinek a jelenlétéről soha nem is volt szó”, a végén pedig kijelentették, hogy a kérdező újságíró minden bizonnyal “további lejárató cikkekkel is készül”.

Az eset kapcsán a hvg.hu most megkereste Tschinderle-t, hogy mondja el a véleményét, amiben nem is volt köszönet. Úgy fogalmazott:

“Ez az egész nem rólunk szól, és nem is arról, hogy nem kapunk választ a kérdéseinkre. Ez a budapesti és általában a magyar kollégáinkról szól, akiknek naponta, hetente ezzel kell szembesülniük. Szolidaritást érdemelnek, mi pedig garantálhatjuk, hogy nem fogjuk abbahagyni tudósításainkat a demokrácia hanyatlásáról a szomszédunkban.”

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 124 megnézve, 1 alkalommal mai nap |