| Mobile | RSS

Tudomány/Még mindig száz másodperccel áll éjfél előtt a végítélet képzeletbeli órája

Nem változtattak idén a tudósok.

Még mindig száz másodperccel áll éjfél előtt a végítélet képzeletbeli órája 2020 után, amelyet tönkretett a koronavírus-járvány, valamint a nukleáris háború kockázatától és a klímaváltozástól való félelem – közölte szerdán az Atomtudósok Bulletinje (BAS) online sajtótájékoztatón.

Ez azt jelenti, hogy a tudósok nem változtatták meg az óramutató állását, amelyet egy éve vittek közelebb – száz másodpercre – az éjfélhez a klímaváltozás és egy atomháború veszélye miatt.

Az óra azt hivatott szimbolizálni, mekkora az emberiség megsemmisülésének a kockázata. A képzeletbeli óra szerint az emberiség még mindig a legközelebb áll a végítélethez 1947 óta, amikor létrehozták az Atomtudósok Bulletinjét (BAS).

A szervezetet az atombomba második világháborús ledobása után alapították és az emberiség túlélését fenyegető legnagyobb veszélyekre hívja fel a figyelmet. 2018-ban és 2019-ben két perccel éjfél előtt állt az óramutató.

Minél közelebb vagyunk az éjfélhez, annál nagyobb veszélyben vagyunk – figyelmeztettek a tudósok.

1947-ben az óra mutatója hét percre állt az éjféltől. Legtávolabb, 17 percre 1991-ben, a hidegháború végén volt az éjféltől.

A tudósok idén a koronavírus-járvány mellett mindenekelőtt az atomháború, a klímaváltozás és a hamis digitális információk veszélyét látják az emberiséget fenyegető legfőbb tényezőknek

fecsego.eu/ma.hu

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál az EP, EU, EUB média partnere
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál
Leave a Reply 63 megnézve, 1 alkalommal mai nap |