| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a mozgását nyomon követő technikai eszközt levágva ismeretlen helyre távozott.

Az eddigi adatok szerint a gyanúsított 2020. október elejétől december közepéig volt letartóztatásban az ellene lopás bűntette miatt indult eljárásban. A bíróság akkor a letartóztatását megszüntette, majd bűnügyi felügyeletét rendelte el a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanban azzal, hogy azt kizárólag csak a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására, vagy gyógykezelés céljából hagyhatja el heti két napon, két-két órai időtartamban. A bíróság elrendelte azt is, hogy a rendőrség a bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak megtartását a férfi mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze.

A gyanúsított 2021. április 6. napján 15 óra 09 perckor az eszközt magáról levágta, majd ismeretlen helyre távozott. A rendszer jelzésére a helyszínre érkező rendőrjárőrök az eszköz szíját a gyanúsított ingatlana mögötti füves területen találták meg. Megállapítást nyert az is, hogy korábban, 2020. december 22. napján éjfél körül a rendszer már bejelzett, mivel a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi rövid időre ismeretlen helyre távozott. Akkor azonban az ügyészség még nem tartotta indokoltnak a férfi ismételt letartóztatásának indítványozását.

A gyanúsítottat végül 2021. április 9. napján a reggeli órákban vették őrizetbe a rendőrök. Megállapítást nyert az is, hogy szabálysértés miatt kiszabott pénzbírság átváltoztatása miatt büntetés-végrehajtási intézetbe kellene bevonulnia, melyről tudomást szerzett és részben emiatt távozott ismeretlen helyre.

A bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak ismételt és súlyos megszegése miatt a főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el a férfi letartóztatását. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatás ismételt elrendeléséről határozott. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Szeged, 2021. április 12.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |