| Mobile | RSS

Koronavírus: megérkezett a hétfő reggeli magyar jelentés

koronavirusintenziv

Gazdaság 2021. április 12. 08:32

Portfolio

IN ENGLISH5077 az új koronavírusos fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 725 241 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 291 beteg, így az elhunytak száma 23 708 főre emelkedett, derült ki a koronavirus.gov.hu adataiból.▾hirdetés

Egy nap alatt több mint 5000 új koronavírusos esetet diagnosztizáltak Magyarországon, ami továbbra is azt jelenti, hogy a járvány közösségi terjedése gyors. A mai adattal a 7 napos mozgóátlag csökkenése is megállt, és enyhe emelkedésbe váltott, ahogy arra számítani lehetett, hiszen a húsvéti nagyon alacsony esetszámok (kevés teszt hatása) elkezdenek kiesni a csúszóátlagból. Összességében a friss adatok alapján úgy tűnik, hogy a járvány csúcsát, a húsvét előtti 10-11 ezres esetszámokat magunk mögött hagytuk, de a járvány továbbra is a dinamikus közösségi terjedés képét mutatja.

Egy nap alatt 26 ezer tesztet végeztek, ezeknek a 19%-a lett pozitív. Ez már alacsonyabb szám, mint a járvány csúcsán látott érték, ami a vírus kismértékű visszaszorulását jelzi.

Sajnos a halálos áldozatok száma továbbra is magas szinten alakul. Az elmúlt napok óvatos csökkenése megtört, és ma 291 elhunytat jelentettek. Ezzel a 7 napos mozgóátlag 250 körül alakul. A járványban eddig elhunytak száma összesen 23 708 főre emelkedett.

Miközben a kórházi ápoltak száma 256 fővel növekedett, addig a lélegeztetetteké 41-gyel csökkent. Jelenleg 10 740 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 249-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási folyamatosan zajlik, a beoltottak száma 2 900 383 fő, közülük 1 217 258 fő már a második oltását is megkapta. A magyar lakosság 29%-a már kapott egy oltást.

Összességében elmondható, hogy a járvány csúcsán túl lehetünk, de a csökkenő trend lassú, vagyis a járvány továbbra erőteljes közösségi terjedést mutat. Habár örülhetünk, hogy a 10 ezres esetszámokat magunk mögött hagytuk, az elmúlt napok adatai azt jelentik, hogy a vírus gyakorlatilag szinte mindenhol (a boltokban, a munkahelyeken, stb.) jelen van, ezért továbbra is indokolt a fokozott óvatosság.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

fecsego.eu/Portfolio

Leave a Reply 53 megnézve, 1 alkalommal mai nap |