| Mobile | RSS

Sajtóközlemény EP A ketrecben tartott gazdálkodás betiltása az EU-ban: meghallgatás az európai polgári kezdeményezésről

Sajtóközlemények AGRIPETI  Tegnap  

A képviselők csütörtökön szakértőkkel, biztosokkal és más uniós szervek képviselőivel vitatják meg a ketrecek haszonállatokra vonatkozó tilalmának polgári kezdeményezését.

Mezőgazdaság és petíciók A képviselők vitatni fogják a ketrecmentes gazdálkodás polgári kezdeményezését © Adobe Stock Image
Mezőgazdaság és petíciók A képviselők vitatni fogják a ketrecmentes gazdálkodás polgári kezdeményezését © Adobe Stock ImageI 

A nyilvános meghallgatást, amelyet a Parlament Mezőgazdasági és Petíciós Bizottsága szervezett közösen, az európai polgári kezdeményezésről (ECI) „ A ketrec korának vége ” címmel Norbert Lins (EPP, DE) és Dolors Montserrat (EPP, ES) bizottsági elnöke nyitja meg a Bizottság mellett. Értékekért és átláthatóságért felelős alelnök Věra Jourová .

Olga Kikou és Leopoldine Charbonneaux az ECI szervezői ismertetik a kezdeményezés célkitűzéseit, majd egy tudós és egy mezőgazdasági termelő osztja meg véleményét. Ezeket Stella Kyriakides egészségügyi és élelmiszer-biztonsági biztos , valamint Kerli Ats és Guillaume Cros , az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) és a Régiók Bizottságának képviselői követik .

Az EP-képviselők, az ECI szervezői és a Bizottság között vita következik, Janusz Wojciechowski mezőgazdasági biztos észrevételei és az ECI szervezőinek végső nyilatkozatai előtt.

Mikor: , csütörtök , április 15 körül 09.00 CET

HOL: Európai Parlament, Paul-Henri Spaak épület, 03C050 terem, Brüsszel (távolról)

A meghallgatás programtervezete itt érhető el . A meghallgatást itt közvetítik (a Parlament Multimédia Központjában).

Háttér

Az Európai Polgári Kezdeményezés lehetővé teszi, hogy az EU-tagállamok legalább negyedének 1 millió polgára kérje az Európai Bizottságot, hogy tegyen javaslatot jogszabályokra a hatáskörébe tartozó területeken. Az EU felkéri a sikeres kezdeményezések szervezőit, hogy ismertessék kezdeményezésüket az Európai Parlament nyilvános meghallgatásán, a témáért felelős bizottság előtt.

A „ Vége a ketrec korának ” ECI-t 2018. szeptember 5-én regisztrálták az EU Bizottságánál. A benyújtás idejére a kezdeményezés csaknem 1,4 millió aláíró támogatást gyűjtött az EU-szerte, az aláírásokra előírt küszöbérték 18 tagállamban teljesült. .

A kezdeményezés felszólítja a Bizottságot, hogy „vessen véget (…) embertelen bánásmódnak” „az életük nagy részében ketrecben tartott uniós haszonállatok százmillióinak (…)”, és az EU jogszabályainak betiltásával : tojótyúkok, nyulak, jércék, brojlertenyésztők, fajtatenyésztők, fürjek, kacsák és libák ketrecei; kocák ellési ládái; vetni istállókat, ahol még nem tiltott; és egyes borjútollak, ahol még nem tiltott.

Információ a médiának

A COVID-19 terjedésének csökkentése érdekében a Parlament csökkenti a fizikai találkozók szükségességét a helyiségeiben, anélkül, hogy veszélyeztetné a demokratikus ellenőrzés szerepét, valamint azt a képességét, hogy jóváhagyja a vírus elleni küzdelemhez szükséges jogi intézkedéseket, és támogassa a lakosságot, a fogyasztókat , vállalkozások és sürgősségi szolgálatok.

A találkozót internetes közvetítéssel közvetítik, és a média ezt követheti anélkül, hogy fizikai jelenlétre lenne szükség az EP helyiségeiben. Azon újságíróknak, akik be akarnak lépni a Parlament helyiségeibe, sebészeti maszkot vagy FFP2 légzővédő maszkot (szelep nélkül) kell viselniük, és be kell tartaniuk a szociális távolságtartásra és a higiéniára vonatkozó ajánlott szabványos irányelveket.

Kapcsolatok:

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |