| Mobile | RSS

Sajtóközlemény/Ezen a héten az EP-ben: utazási igazolás, vakcinák, haszonállatok

Uniós ügyek Tegnap  

Az utazási igazolások szabályairól és a Covid19 variánsok elleni vakcinák jóváhagyásának felgyorsításáról is tárgyalnak a héten az EP-képviselők.

Ezen a héten az EP-ben, illusztráció
Ezen a héten az EP-ben, illusztráció 

Digitális zöldigazolvány


A digitális zöldigazolvány bevezetéséről kedden reggel vitázik az állampolgári jogi szakbizottság. A dokumentum igazolná, hogy az EU-n belüli utazót beoltották-e a Covid19 ellen, van-e friss negatív teszt eredménye, vagy átesett-e már a betegségen. A Parlament márciusban megállapodott a jogalkotási eljárás gyorsításáról, hogy az igazolvány segítse a biztonságos és egyszerű utazás megteremtését.

Covid19 védőoltások


Az új Covid19 variánsok szükségessé tehetik a már jóváhagyott vakcinák dokumentációjának frissítését. A közegéségügyi szakbizottság csütörtökön tárgyal és pénteken szavaz az ilyen frissítések jóváhagyásának felgyorsításáról.

Ketrecben tartott haszonállatok tilalma


A haszonállatok ketrecben tartásának tilalmát szorgalmazó polgári kezdeményezést csütörtök nyilvános tárgyaláson vitatják meg. Ezen részt vesznek az End the Cage Age szervezői, európai parlamenti képviselők, biztosok és szakértők.

EU – India kapcsolatok


május 8-ra tervezett csúcstalálkozó előtt a külügyi szakbizottság kedden szavaz az EU és India közötti kapcsolatokról kialakított álláspontról.

Élő sportesemények közvetítése

A digitális kalózkodás árt az élőben közvetített sportesemények szervezőinek, de kockázatot jelent az online felhasználók számára is, hiszen általa kártékony programoknak vagy adatlopásoknak tehetik ki magukat. A jogi szakbizottság kedden szavaz a probléma megoldására vonatkozó javaslatról.

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |