| Mobile | RSS

Bűnügy-adó Illegális dohánykereskedelemmel foglalkozó bűnbandát számolt fel a NAV    Budapest, 2021. április 14., szerda (MTI)

– Több mint háromszázmillió forintnyi kárt okozott egy illegális dohánykereskedelemmel foglalkozó bűnszövetség, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

    A NAV azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy az elkövetők tavaly több mint nyolctonnányi, 800 ezer doboz cigaretta megtöltésére elegendő dohányt állítottak elő és értékesítettek, 327 millió forint kárt okozva a költségvetésnek.
    A bűnszövetségnek regisztrált dohánytermelő tagja is volt.
    Ismertették: a bűnbanda tagjai a hazai regisztrált dohánytermelőtől, illegálisan szerezték be az alapanyagot, amelyet saját gépjeiken dolgoztak fel, és az így előállított dohányt adták tovább áfa és jövedéki adó fizetése nélkül.
    A hálózat felszámolására szervezett akcióban a NAV észak-alföldi nyomozói és járőrei tizenkét helyszínen csaptak le egyszerre.
    Az átkutatott ingatlanokban három dohányvágó és egy dohányrázó gépet, továbbá a karbantartásához szükséges húsz hengert és 500 “fésűt” foglaltak le, valamint 31 millió forint értékben kerültek bűnügyi zár alá a dohánytermelő mezőgazdasági gépei, illetve ingatlanjai.
    A nyomozók hét embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat – köztük a regisztrált dohánytermelőt – letartóztattak.
    A NAV bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz, az elkövetők akár tíz év szabadságvesztésre, valamint akár több száz milliós jövedéki bírságra is számíthatnak – emelték ki.
    Közölték azt is: a tapasztalatok szerint a hazai termőterületekről is egyre nagyobb mennyiségű dohány kerül az illegális piacra.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |