| Mobile | RSS

Rendőrök vertek meg egy parlamenti képviselőt Jeruzsálemben

A képviselő bűne az volt, hogy a palesztinok mellett tüntetett.

2021. április 10., 08:29

Szerző: 168.hu

A rendőrök megütötték, kiemelték a tömegből, eltörték a szemüvegét és elszakították az ingét Ofer Kaszif törvényhozónak, aki az arab pártok közös listájához tartozó kommunista Hadas nevű párt zsidó képviselőjeként a pártlista harmadik helyén jutott be a kneszetbe a március 23-i választásokon, írja az MTI a Jediót Ahronót című izraeli lapra hivatkozva.

Az internetre feltett számos videófelvétel tanúsága szerint a rendőrök meglökték és megütötték, majd a földre teperték és bántalmazták, amikor arabokkal együtt tüntetett szolidaritásból a kelet-jeruzsálemi Seijk Dzsarra lakónegyedben. Sérüléseit a helyszínen lévő mentőautóban ellátták.

A rendőrség azt állította, hogy Kaszif támadott meg egy rendőrt, és nem azonosította magát, s így nem tudhatták, hogy parlamenti képviselővel állnak szemben, de megígérték, hogy kivizsgálják az esetet.

Ennek a kelet-jeruzsálemi arabok lakta lakónegyednek az arab lakossága évek óta tüntet az ott lakásokat felvásároló, vagy házakat más jogi utakon megszerző zsidó telepesek terjeszkedése ellen.

A rendőrség erőszakos fellépését egyaránt elítélték jobb- és baloldali politikusok. A jobboldalon Jarív Levin házelnök, a Likud politikusa, s mellette Becalel Szmotrics, a Vallásos Cionisták szélsőségesen jobboldali pártjának elnöke, s a baloldalon a liberális Merec pártot vezető Nicán Horovic is tiltakozott. Manszúr Abbász, a muzulmán hagyományőrző arab Raam párt vezetője felszólította Amír Ohana belbiztonsági miniszert, hogy példás büntetéssel szolgáltasson igazságot.

A Twitteren közzétett alábbi videóban jól látható, amint a képviselőt a rendőrök a földre viszik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: EPA | Abir Sultan)

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |