| Mobile | RSS

Bűnügy-erőszak BRFK: nem történt rablási kísérlet a pénzszállítóval szemben

K






    Budapest, 2021. április 15., csütörtök (MTI) –

Nem történt rablási kísérlet egy pénzszállító cég alkalmazottja ellen szerdán egy X. kerületi bevásárlóközpontban, az esetet a cég munkatársa kitalálta – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
    Csécsi Soma közlése szerint az alkalmazott beismerte, hogy nem követték el sérelmére a bűncselekményt, azt csak kitalálta. Tettét azzal indokolta, hogy a munkáját “túl unalmasnak találta, izgalomra, elismertségre vágyott”.
    Kihallgatása során a 30 éves férfi úgy fogalmazott: “csak be akartam vágódni a kollégámnál” – ismertette a vallomás részletét a szóvivő.
    Az MTI szerdán számolt be a BRFK közleménye alapján arról, hogy késsel próbáltak meg kirabolni aznap délután egy pénzszállítót egy X. kerületi bevásárlóközpontban. Azt írták: egy férfi késsel fenyegetőzve egy X. kerületi bevásárlóközpont szervizfolyosóján próbálta meg elvenni egy pénzszállító cég alkalmazottjától a kezében tartott pénzkazettát. A pénzszállító ellökte magától a támadót és elfutott. A cég munkatársa nem sérült meg és a rábízott pénzt is megmentette – közölte a BRFK röviddel az eset után.
    Csécsi Soma csütörtökön azt nyilatkozta az MTI-nek, a BRFK több tucatnyi rendőrrel érkezett a helyszínre, lezárták a környéket és rablás kísérlete miatt nyomozást indítottak. Tanúkat hallgattak ki, elemezték a kamerák felvételeit és pár órán belül egyértelművé vált, hogy nem történt meg az eset.
    A szóvivő ismertette: a rablás kísérlete miatt indított eljárást lezárják és kezdeményezik, hogy a pénzszállító cég alkalmazottja ellen hatóság félrevezetése miatt induljon eljárás.



fecsego.eu/MTI
Leave a Reply 237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |