< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Összeverte, majd a helyszínen hagyta a sértettet – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Összeverte, majd a helyszínen hagyta a sértettet – vádat emelt az ügyészség


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román férfivel szemben, aki tavaly májusban közös italozást követően okozott halálos sérüléseket a sértettnek.

A vádirat szerint a vádlott idénymunkásként dolgozott egy megyebeli falu tanyavilágában, lakhatásért és eltartásért cserébe. A vádlott 2020. május 14. napján az esti órákban együtt fogyasztott alkoholt az egyik helyi italozóban a szintén román állampolgárságú sértettel, majd éjfélt követően külön-külön, de mindketten távoztak. A vádlott tudta, hogy a sértett az éjszakákat a vasútállomás mögötti fás területen tölti és mivel beszélni akart vele, követte őt. Miután megtalálta, a vádlott több alkalommal, ököllel fejen ütötte a sértettet, majd miután földre esett, többször mellkason és háton rúgta, végezetül a nyakára taposott és a helyszínről távozott. A sértett a bántalmazások során érdemi védekezést nem tanúsított.

A bántalmazás következtében a sértett a testszerte zúzódásos sérüléseket, több belszerv sérülését, repedését, a légzőszervek sérülését és bordatörést szenvedett el. A férfi legsúlyosabb sérülései életveszélyesek voltak, azonban időben érkező orvosi segítség esetén élete megmenthető lett volna. Ennek hiányában azonban a sértett a bántalmazásokat követően mintegy 8 órával az életét vesztette.

A főügyészség a vádlottat halált okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2021. április 15.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |