< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Az Európai Unió birósága, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, GFHF hallgatói blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Rendőrségi hírek, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Három nőt futtatott külföldön, tőlük 12 gyermeke született – letartóztatását indítványozta a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Három nőt futtatott külföldön, tőlük 12 gyermeke született – letartóztatását indítványozta a főügyészség


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád – Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, aki erőszakkal, fenyegetéssel kényszerítette a prostitúciós tevékenységre gyermekei édesanyjait.

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyebeli faluban élő férfinak három nő dolgozott prostituáltként jellemzően Frankfurtban és Lipcsében 2018. decemberétől, akiket a gyanúsított sokszor fenyegetéssel és veréssel vett kényszerített rá erre. A férfi ennek érdekében kihasználta a sértettek érzelmi, anyagi kiszolgáltatottságát. A gyanúsított kihasználta azt is, hogy a nők 12 gyereket szültek neki korábban és a férfivel élő nők vigyáztak az éppen külföldön prostituáltként dolgozó sértett gyermekeire, aki nem tarthatta a kapcsolatot velük, ha nem az elvárásoknak megfelelően dolgozott vagy a keresményüket nem adta át. A prostitúcióból származó bevétellel ugyanis a sértetteknek mindig el kellett számolniuk és a férfi utasításai szerinti személynek, pénzküldő szolgáltatás igénybevételével kellett azt hazautalniuk.

A minősített emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy az eddigi adatok szerint a férfi korábban Romániában is állt már eljárás alatt hasonló cselekmények miatt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda összehangolt akció keretében a hétfőn állította elő és vette őrizetbe a férfit, valamint foglalta le, vette zár alá mintegy 30 millió forint értékben a bűncselekményből származó ingóságait, ingatlanait.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

A rendőrségi akcióról készül felvételek az alábbi linken tekinthetőek meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/gyerekei-anyjat-prostituciora-kenyszeritette

Szeged, 2021. április 21.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |