< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport / Blog article: Összeomlik a Szuperliga, sorra buknak a klubvezetők

| Mobile | RSS

Összeomlik a Szuperliga, sorra buknak a klubvezetők

- pb -

– PB –

Amíg a vasárnap éjszaka életre hívott Európai Szuperliga (ESL) folyamatosan csatázik a FIFA-val és az UEFA-val, addig a 12 alapító csapat közül egyre több gondolkozik azon, hogy visszalépjen. KAPCSOLÓDÓ

A Szuperliga egy hadüzenet, jöhet a háború

A Szuperliga egy hadüzenet, jöhet a háború

A futballt már régen elvették a szurkolóktól.

A KLUBOK KÉPVISELŐI RENDKÍVÜLI ÜLÉST HÍVTAK ÖSSZE KEDD ESTÉRE, HOGY ELDÖNTSÉK, MI LEGYEN A SOROZAT SORSA.

Először a Manchester City jelentette be, hogy kihátrál az ESL-ből, és hamarosan a Chelsea is csatlakozott.
A City angol válogatott támadója, Raheem Sterling a jelek szerint a legkevésbé sem bánja a döntést.

Az UEFA első embere, Aleksander Ceferin hivatalosan is üdvözölte az első tékozló fiút, azaz a Manchester Cityt.

A Chelsea kedd este a Brightont fogadta a Premier League-ben, de a szurkolók tüntetése miatt a hazaiak csapatbusza alig tudta megközelíteni a Stamford Bridge-et, ezért a kezdés is csúszott.
Nem meglepő, hogy a találkozó 0–0-s döntetlennel ért véget, Thomas Tuchel csapata láthatóan nem tudott koncentrálni a mérkőzésre, amelyen a Brighton a második félidőben még a győzelmet is megszerezhette volna, de csak ziccerekig és egy kapufáig jutott.

Így tüntetek a Chelsea-drukkerek a stadion előtt

Így tüntetek a Chelsea-drukkerek a stadion előttFotó: Neil Hall / MTI / EPA

A Manchester United két játékosa, Luke Shaw és Harry Maguire közvetlenül Ed Woodward ügyvezető alelnökkel beszélt arról, hogy ellenzik a részvételt, és alighanem ennek is köszönhetően a „vörös ördögök” is csatlakoztak a szakadárok szakadárjaihoz.

KÖZBEN A TALKSPORT ARRÓL SZÁMOLT BE, HOGY AZ ESEMÉNYEK HATÁSÁRA WOODWARD BENYÚJTOTTA LEMONDÁSÁT.

Állítólag már hónapok óta fontolgatta a távozást, és nem is azonnali hatályú a döntése, 2021 végéig a helyén marad.

Jordan Henderson, a Liverpool csapatkapitánya is kiállt az ESL ellen, Twitteren ezt írta:

Nem tetszik és nem is szeretnénk, hogy megtörténjen. Ez a kollektív álláspontunk. A klubunk és a szurkolóink iránti elköteleződésünk megkérdőjelezhetetlen.

Hamarosan több csapattársa is megosztotta ugyanezt a közleményt, ennek ellenére a Liverpool sokáig nem döntött a szakítás mellett.

KÉSŐBB AZONBAN A MANCHESTER UNITED, A LIVERPOOL, A TOTTENHAM ÉS AZ ARSENAL IS HIVATALOSAN BEJELENTETTE, HOGY OTTHAGYJA AZ EURÓPAI SZUPERLIGÁT.

Spanyolországban sem nyugodtak le a kedélyek, az Atlético Madrid kilépése idő kérdése, ahogy a Barcelona elnöke, Joan Laporta is azt nyilatkozta, hogy addig nem köteleződnek el a Szuperliga mellett, amíg tulajdonosi tanács nem hagyta azt jóvá. A Real Madrid (amelynek elnöke, Florentino Pérez az ESL elnöke is) továbbra is hallgat. 

Pérez vezette egyébként a késő esti online értekezletet, amely annyira elhúzódott, hogy le kellett mondania a már korábban leegyeztetett élő interjúit.

Ami az olasz terepet illeti, a Juventus elnöke, Andrea Agnelli is bejelentette lemondását, ez már majdnem totális bukás – igaz, ez egyelőre csak sajtóértesülés.

BREAKING: Andrea Agnelli has reportedly resigned as President of Juventus.

📻 Listen → https://t.co/VJgUHnqdM1 pic.twitter.com/1A9g7QhQ2v— talkSPORT (@talkSPORT) April 20, 2021

Egyik olasz klub sem foglalt állást hivatalosan.

A Manchester United korábbi klasszisa, Gary Neville már vasárnap este sem rejtette véka alá véleményét, őszinte és kemény kritikával illette azt a 12 csapatot, amely megalapította a szervezetet. Természetesen most sem titkolja érzéseit.

A szakértőként dolgozó egykori hátvéd hozzátette, hogy Woodward csak a törzs volt, de gyökerestül kell kitépni a fát, azaz a Glazer családot is el kell távolítani ezután.

Hasonlóan vélekedett kollégája és régi riválisa, a Liverpool exkapitánya, Jamie Carragher, aki szerint az FSG csoportnak innentől kezdve nincs maradása a Pool élén, és annak sem örült túlságosan, hogy a klub sokáig húzta a döntést.

A kormányzati beavatkozással fenyegetőző Boris Johnson üdvözölte az angol kilépőket, miként Arsene Wenger, az Arsenal legendás exmenedzsere is boldog, hogy bedőlni látszik a kezdeményezés, amely szerinte a sport és a futball mindenfajta alapértékével szembement volna.(Borítókép: AFP.)

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 199 megnézve, 1 alkalommal mai nap |