< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, GFHF hallgatói blogja, HITA, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Közlekedés-Budapest Föld napja – A hétvégén a gyalogosoké lesz az Andrássy út és a Kós Károly sétány

| Mobile | RSS

Közlekedés-Budapest Föld napja – A hétvégén a gyalogosoké lesz az Andrássy út és a Kós Károly sétány    Budapest, 2021. április 24., szombat (MTI)

– Teljes hosszában megnyitják a gyalogosok előtt az Andrássy utat és a városligeti Kós Károly sétányt a Föld napjához kapcsolódva ma reggel 5 órától vasárnap estig – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.

    A közlemény szerint a gyalogosok és a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők az eddig megszokott és népszerű pesti alsó rakpart mellett ezúttal a Kós Károly sétányt, valamint az Andrássy utat is birtokba vehetik vasárnap este tíz óráig.
    Ez azt is jelenti egyben, hogy szombat hajnali 5 órától vasárnap este 22 óráig a pesti alsó rakpart mellett lezárják a gépjárművek elől a Kós Károly sétányt és az Andrássy utat. Az Andrássy úton a keresztirányú forgalom a Bajza utcánál, a Kodály köröndnél, az Izabella utcánál, az Oktogonon és a Nagymező utcánál haladhat át.
    Mint írták, a forgalmi zár ideje alatt a 105-ös busz módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán át jár. A buszok a 72M trolibusz Bajcsy-Zsilinszky úti és Podmaniczky utcai megállóiban állnak meg, valamint a Honvédkórháznál létesített ideiglenes megállóhelyen; a Hősök tere ez utóbbi megállóból érhető el gyalogosan.
    Ugyanakkor a 979-es éjszakai járat szombatról vasárnapra virradó éjszaka szintén a Bajcsy-Zsilinszky út-Podmaniczky utca útvonalon jár – olvasható a BKK közleményében.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 62 megnézve, 2 alkalommal mai nap |