| Mobile | RSS

Telex: nem kaphat védettségi igazolványt, akit külföldön oltottak

RÖVIDENMA, 11:04

Bedros J. Róbert, az országos korházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját Budapesten a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. január 13-án.
Bedros J. Róbert, az országos korházfőparancsnok helyettese, főigazgató beadja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját Budapesten a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. január 13-án.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Védettségi igazolványhoz kötnek majd számos szolgáltatást, ha a nyitás újabb fázisába érünk, erről Orbán Viktor beszélt tegnap a rádiójában. Hogy a dolog mennyire fenyegetés, zsarolás vagy az „oltakozás” ösztönzése, az egyelőre nem világos, a Telex mindenesetre most azt írja,

AKI KÜLFÖLDÖN KAPTA MEG AZ OLTÁST, NEM SZÁMÍTHAT ILYEN IGAZOLÁSRA.

Egy, a lapnak nyilatkozó pár arról számolt be, Szerbiában oltották őket, kétszer Pfizerrel, majd erről elküldték az igazolást a háziorvosuknak, aki viszont semmit nem tudott tenni az ügyükben. Ekkor – az orvos javaslatára – továbbították az igazolást a Nemzeti Népegészségügyi Központnak is, ahonnan pedig az a válasz érkezett, hogy az NNK nem vezet nyilvántartást a magyar állampolgárok külföldön történő oltakozásáról.

„Jelenleg hazánkban a védettségi igazolvány megszerzésének feltétele, hogy az oltás felvétele Magyarországon történt az elérhető oltóanyagok valamelyikével, vagy pedig az érintett személy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen”

– áll párnak megküldött levélben.

A Telex számos kérdést küldött az országos tisztifőorvosnak és a koronavírus sajtóközpontnak a témában, de a cikk megjelenéséig nem kaptak ezekre választ.

fecsego.eu/röviden.hu

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |