| Mobile | RSS

Karikó Katalin szerint is megtévesztő a kormány táblázata

KÖZÉLETKözzétéve 2021 ápr 26.

A kutatónő közölte: a beoltottak betegségét, életkorát és az oltás időpontját is fel kellene tünteni egy ilyen összehasonító táblázatban.

Népszava szúrta ki, hogy a kutatónő posztja alatti kommentekből az is kiderül, hogy a kormányzati táblázatban még a sorok összeadása sem stimmel, ugyanis „A százezer oltottra vetítettek száma” rubrikáinak egyetlen oszlopának összeadása sem helyes.

„Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja: kizárólag megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit” – reagált Facebook-posztjában Karikó Katalin, az Amerikai Egyesült Államokban élő Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója a magyar kormány által vasárnap publikált, a vakcinák hatékonyságával kapcsolatos táblázatra.

A Pfizer-vakcina feltalálója a kormány által vasárnap megjelentetett táblázatra, amely a koronavírus ellen beoltottak megbetegedési és halálozási adatait közölte, úgy reagált: a betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ.

„Tehát 4 hónap alatt halt meg 32 idős ember 100 ezer Pfizer-beoltottból, akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegség szenvedtek. A kínai vakcina esten 2 hónap alatt halt meg 16 ember 100 ezer beoltottból, akik krónikus betegségben nem szenvedtek” – írta.

Logo

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 94 megnézve, 1 alkalommal mai nap |