| Mobile | RSS

HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBŐL

   2021. 04. 26., h – 18:00 Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 21 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A rendőrök 2021. április 26-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között három esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Deszk és Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, valamint iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások ma 10 órakor a román-magyar közös ellenőrzés során három határsértőt találtak egy török honosságú kamionban megbújva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Néhány órával később a járőrök további három, magát algériai állampolgárnak valló migránst fogtak el Mórahalom külterületén. A férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök előállították őket a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

fecsego.eu/police.hu

Leave a Reply 56 megnézve, 1 alkalommal mai nap |