| Mobile | RSS

Sajtóközlemény EP/EP ma

Sajtóközlemények PLENÁRIS ÜLÉS Ma  

Április 28., szerda

A viták és a szavazások élő közvetítése megtalálható a Parlament internetes közvetítésében és az EbS + -on .

A foglalkozásról további információkat a hírlevelünkben talál .

A plenáris ülésre vonatkozó összes információ, beleértve az előadók listáját, itt található .


Digitális zöld tanúsítvány

9.00 órától a plenáris ülés Reynders biztos és Zacarias portugál külügyminiszterrel megvitatja a nemrég benyújtott digitális zöld bizonyítványt, amelynek célja a szabad mozgás megkönnyítése az EU-ban a világjárvány idején. Miután a Parlament elfogadta tárgyalási álláspontját, azonnal megkezdődhetnek a tárgyalások a tagállamokkal annak érdekében, hogy nyárig elfogadják a jogszabályokat. A szavazásra ma este kerül sor, az eredményeket csütörtökön 9.00 órakor hirdetik meg. Az EP-képviselők emellett megvitatják és szavaznak (csütörtökön) a Covid-tesztek hozzáférhetőségéről és megfizethetőségéről szóló állásfoglalásról, amely az EP egyik fő problémája.

Polona TEDESKO(+32) 470 88 42 82
EP_justice


Külkapcsolatok: viták Borrellel Oroszországról, Kínáról és Kolumbiáról

15 órakor a képviselők Josep Borrell főképviselővel megvitatják az EU és Oroszország közötti kapcsolatokat. Alekszej Navalnij jólléte, a katonai felépítés Ukrajna határán, valamint Moszkva és Csehország közötti diplomáciai köpködés lesz a vita fő témája. Az EP-képviselők emelni fogják a kolumbiai békemegállapodás végrehajtását, valamint a Kína által az uniós szervezetekkel és EP-képviselőkkel szemben bevezetett szankciókat. A plenáris ülés csütörtökön szavaz az Oroszországról és Kolumbiáról, valamint a következő májusi plenáris ülésen Kínáról szóló határozatokról.

ALMQVIST Viktor(+32) 470 88 29 42
EP_ForeignAff

Snjezana KOBESCAK SMODIS(+32) 470 96 08 19
EP_ForeignAff


A terrorista tartalom online terjesztésének megakadályozása

Az esti plenáris vita középpontjában a terrorista tartalom interneten történő terjesztése elleni új szabályok állnak. Ezek értelmében az internetes platformoknak egy óra áll rendelkezésükre a megjelölt tartalmak eltávolítására vagy a hozzáférés letiltására az összes tagállamban, kivéve újságírói és oktatási célokat. A jogszabály jóváhagyását a vita végén jelentik be.

Polona TEDESKO(+32) 470 88 42 82
EP_justice


Röviden:


A vasúti utasok jogai és kötelezettségei. 
A képviselők új szabályokat vitatnak meg, amelyek jobban védik és segítik a késéssel, lemondással vagy megkülönböztetéssel szembesülő vonat utasokat. A szöveget holnap elfogadják.

Digitális adózás . A Parlament át akarja alakítani a nemzetközi adózási szabályokat, hogy jobban megfeleljenek a digitális korszaknak. Az EP-képviselők vitát folytatnak és szavaznak egy jelentésről, amely többek között nemzetközi minimális tényleges társasági adókulcsot ír elő. A szavazás eredményét csütörtökön 9.00 órakor hirdetik ki.

Európai gyermekgarancia. A képviselők az Európai Gyermekgaranciával kapcsolatos uniós intézkedésekről fogják megkérdezni a Bizottságot és a Tanácsot, amelynek célja, hogy 2030-ig legalább ötmillió gyereket szabadítson ki a szegénységből.


Szavazások

A keddi második szavazás eredményeit 9.00 órakor hirdetik ki, beleértve többek között az EU – Egyesült Királyság kereskedelmi és együttműködési megállapodást és az azt kísérő plenáris állásfoglalást.

Az első szavazási ülésre 13.00 és 14.15 között kerül sor, ahol az EP-képviselők a talajvédelemről és a kékúszójú tonhal új kezelési tervéről szavaznak. Eredményhirdetés 19.00 órakor történik.

A második szavazásra 19.55 és 21.10 között kerül sor, és az eredményeket csütörtök reggel 9.00 órakor közlik a plenáris üléssel.

Az EP-képviselők végső szavazatokat adnak a következőkről:

  • a digitális zöld bizonyítványra vonatkozó jogalkotási javaslatok,
  • a digitális adózásról szóló saját kezdeményezésű jelentés, és
  • állásfoglalás Daphne Caruana Galizia meggyilkolásáról és a jogállamiságról Máltán (vita a plenáris ülésen márciusban).

Kapcsolatok:

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |