< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, GFHF hallgatói blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Lopott autót próbált Magyarországról kicsempészni – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Lopott autót próbált Magyarországról kicsempészni – vádat emelt az ügyészség


6720 Szeged, Stefánia 10. | 6701 Szeged, Pf.: 432
Telefon: (62) 622-651, (62) 622-680 | Fax: (62) 622-689
E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfivel szemben, aki tavaly februárban próbált meg Romániába csempészni egy Milánóból lopott nagyértékű autót.

A vádirat szerint a férfi 2020. február 15. napján röviddel éjfélt megelőzően jelentkezett kilépésre Magyarország területéről Romániába a csanádpalotai határátkelőhelyen egy svájci honosságú személygépkocsi vezetőjeként. A kiléptetéskor elvégzett ellenőrzés során gyanússá vált gépkocsiról a nyomozás megállapította, hogy rendszáma és forgalmi engedélye hamisítvány, valamint alvázszámát is átütötték, vezérlőegységét manipulálták. A nyomozás azt is kiderítette, hogy a mintegy 10 millió forint értékű autót 2020. január végén Milánóban tulajdonították el.

A férfit egy ismerőse bízta meg Olaszországban azzal két nappal korábban, hogy az elmondása szerint problémás autót juttassa el Bukarestbe és ehhez a másolt okmányok mellé egy másolt indító kulcsot is adott neki.

A járási ügyészség a férfit pézmosás bűntettével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével, továbbá közokirathamistás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2021. április 29.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 92 megnézve, 1 alkalommal mai nap |