< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport / Blog article: SZINTE RÁ SEM LEHET ISMERNI A KORÁBBI NEHÉZSÚLYÚ BOKSZVILÁGBAJNOKRA – KÉP

| Mobile | RSS

SZINTE RÁ SEM LEHET ISMERNI A KORÁBBI NEHÉZSÚLYÚ BOKSZVILÁGBAJNOKRA – KÉP

HEGYI ÁRON2021.04.28. 17:00

Elképesztő, de mindenképpen pozitív változáson ment át az elmúlt hónapokban Andy Ruiz Jr., a korábban négy szervezet nehézsúlyú övét is viselő profi ökölvívó.

Közel másfél éves szünet után szombaton ismét szorítóba lép a korábbi WBO, WBA, IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok, Andy Ruiz Jr. A 31 éves, mexikói származású bokszolóra a veterán Chris Arreola vár majd a ringben. Ruiz 2019 nyarán óriási meglepetésre taszította le nehézsúlyú trónjáról Anthony Joshuát, miután a 7. menetben kiütötte a sokkal esélyesebbnek tartott brit címvédőt.

Azonban az alapvetően sem sportos alkatáról híres bokszoló nem igazán vette komolyan a fél év múlva esedékes visszavágót, és kiábrándító teljesítménnyel szenvedett pontozásos vereséget.

Már az első Joshua-Ruiz meccsen sem volt sovány a mexikói bunyósFORRÁS: AFP/2019 GETTY IMAGES/AL BELLO

A Kaliforniában élő Ruiz a kudarc hatására időlegesen hátat fordított a sportnak, és elmondása szerint 310 fontig (kb. 140.6 kg) ment fel a súlya a számolatlanul elfogyasztott édesség, hamburger, sör hatására (összehasonlításként: a Joshua elleni odavágóra 268 fonttal, 121.5 kilogrammal mért be, a második mérkőzést megelőzően pedig 283.7 fontot, azaz 128.6 kilogrammot mutatott alatta a műszer), írja a Profiboksz.hu szaklap.

Ki ez a vékony srác?

A depressziós időszakból végül kirángatta magát, edzőt váltott, és Eddie Reynoso irányítása alatt a legutóbbi hírek szerint nem kevesebb, mint 55 fontot (kb. 25 kg) dobott le magáról, azaz hétvégén egy önmagához képest kifejezetten karcsú Ruizt láthatunk majd.

A mozgását is újra összerakta:

forrás: Origó

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |